Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kyligaste upploppet

Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN
Sambucus P.R. och Dragon Powerfly var nästan oskiljaktiga. Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN

Kyligaste inmåttningen på V86? Leif Eriksson vann den utmärkelsen med klar marginal.
– Det var kanske lite väl kyligt, sa Skelleftekusken och skrattade.

Publicerad:

Sambucus P.R. (V86-5) var tillbaka i segertagen efter två galoppmisslyckanden på V75. När Leif Eriksson skickade iväg Jan Hällgrens femåringen i sista sväng såg det helt klart ut, men Dragon Powerfly var ytterst nära att kontra och resultatet dröjde en liten stund.
– Han brukar kunna bli lite rullig till slut så jag ville inte rycka huvan. Både jag och Per Linderoth var nöjda med våra hästar och det måste varit två topprestationer för det var gott om luft ner till trean, sade Eriksson.
Daddy's First tävlade barfota runt om för första gången sedan augusti ifjol och efter smörresa i tredje ytter – med rygg fram till utgången av sista sväng – var hästen överlägsen i V86-1.
– Det känns skönt. Vi har haft lite motflyt tidigare i år, men nu hoppas vi att det lossnat, sade Henrik Svensson.
Lutfi Kolgjini skickade upp två unghästar till Solvalla och resan var hundraprocentig. ”Luddes” gamla stjärnor Going Kronos och Raja Mirchi är pappa till Electric Light respektive Target Kronos (V86-2) och båda visar talang. Electric Light ledde sitt treåringslopp från start till mål på fina 1.15,3/2.140 meter.
Target Kronos årsdebuterade i Solvallaserien för fyraåringar och även där handlade det om spets och hästen svarade In Vain Sunds slutstöt i 1.10,5-avslutning sista 500.
Quid Pro Quo (V86-3) kunde inte alls vara med i spetstriden, backades ner i banan och därmed var en av V86-omgångens största favoriter i fara. Spurten räckte till andrapriset, men ledande Blended Scotch och Per Linderoth såg ingen röken av.
Stig H Johanssons Emmett Brown (V86-4) hade inte testat voltstart sedan debuten i maj 2014. Johnny Takter fick ta det lite försiktigt i början, men körde sedan femåringen till täten och sedan blev det hela mycket säkert.  
I 18:e starten var det Noomi Skifts (V86-6) tur att avlägga sitt maiden. Tränaren Hans-Owe Sundberg gasade direkt till täten i det här Diamantstoförsöket, valde sedan att dra i jämn, halvhård fart och klev enkelt undan.
Per Linderoth lät Top Of The World (V86-7) flyga i början och Reijo Liljendahls femåring snodde snabbt åt sig flera längders ledning. Upp till varvning kunde ledaren dämpa farten och sedan blev det aldrig någon riktig dramatik.
Stefan P Petterssons Flirting Girl (V86-8) hade vilat sig i form. Trots att Global Ride fick bestämma farten till 1.16,9 första varvet hann femåringen fram precis på mållinjen.

V86-raden: 11–1–2–7–7–1–7–9

8 rätt (215 st): 21.367 kr. 
7 rätt: 258 kr.
6 rätt: 35 kr.
Omsättning: 17.669.998 kr.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS