Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läckra Lugauer-vinnare

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Jägersrotränaren Conrad Lugauer hade inte kört ett lopp sedan 4 januari.
Under onsdagskvällen comebackade han med en dubbelseger på V86-spelet och blev hundraprocentig och hästarna fick massor av beröm efteråt.
– Jag var imponerad av Nero Maximus, sa han i vinnarcirkeln. 

Publicerad:

Conrad Lugauer tvingades till ofrivillig frånvaro från löpkörningen – samt även träningskörning – under ett par veckor efter att ha sparkats av en häst i samband med STL-tävlingarna på Jägersro i början av januari. Under onsdagskvällen gjorde han comeback i sulkyn och visade ingen ringrost – även om det knappast var en kuskseger. 

Stoet Virgin Maiden (e. Credit Winner) startade från ett åttondespår bakom bilen men öppnade riktigt vasst och tog snabbt hand om ledningen. Väl där var hon aldrig i fara och kom i mål på nya rekordet 1.11,9/1 640 meter autostart.

– Ärligt talat så har jag pratat med ägarna om att fundera på avel med henne, men nu så har hon vunnit på fint sätt på Solvalla och så nu den här segern. Hon var otroligt bra och gick undan på underbart sätt. Att komma hem på 1.11,9 på det sättet gör att hon borde räcka ett bra tag till så vi lär fortsätta, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln. 

Tvingades till dödens

Med den österrikiske derbyvinnaren Nero Maximus (e. November) ordnade Lugauer en dubbelseger och blev hundraprocentig som kusk i sin comeback. Femåringen kunde inte hålla upp ledningen Lutfi Kolgjini var inte intresserad av att släppa ifrån sig den. Nero Maximus fick gå utvändigt sista 1 200 meterna vilket inte bekom honom alls – segern blev helt överlägsen på fina 1.13,1/2 140 meter autostart.

– Min häst var hur bra som helst. Jag var tvingad till dödens när ”Ludde” var sugen på att köra där och han kändes stark hela vägen, det var en jättebra upplevelse.

– Nero Maximus är snygg och bra…sällan som hästarna har allt, men han tycks ha det. Nu har han tillräckligt mycket pengar på sig för att vara med i bronsdivisionen på V75 och jag tror att han klarar sig rätt så långt där också. Han kan också vara en häst för Frankrike då han är otroligt stark.

Siktas mot derbyt

I det fem hästar(!) lilla fältet blev fyraåringsloppet på Solvalla inte ett av de mer sevärda loppen under året. Åke Lindblom kunde hålla upp ledningen med Karat Band (e. Love You) och höll sedan undan säkert. Målen är högt ställda på fyraåringen.

– Det är derbyt, sade ägaren.
– Klart att man hoppas på derbyt, det är ju en fantastisk häst. Han har potential att bli hur bra som helst: Stor, snygg, fina ben, lågpulsad…ja, han har allting. 
Segern var värd 60 000 kronor och segertiden blev 1.15,0/2 140 meter autostart. 

Örjan dissade – och torskade

Pasi Aikio behövde bara ställa en klocka bakom Uret (e. Maharajah): Kör i tid! Trots att sjuåringen fick gå först i tredjespår under stora delar av slutrundan vann han väldigt enkelt och tog årets första seger. I sulkyn satt tränaren Pasi Aikio, något motvilligt.
– Jag satte upp Örjan men han dissade oss i dag så då fick jag ta det. Jag är jätteglad, inte ofta jag vinner lopp på Solvalla. Han har tävlat på godkänt länge utan det där extra men barfota fram gjorde att det stämde fint, sade han.

I övrigt noterades det att…

Ola Samuelsson-tränade stoet Maxi (e. Pastor Stephen) höll undan från ledningen tillsammans med Preben Sövik.
Daniel Redéns Coogan (e. Donato Hanover) gjorde årsdebut och trots att storfavoriten Payet D.E. fick jogga på i ledningen kunde han med lätthet plocka ner denne efter en resa i andra par utvändigt, Kihlström i sulkyn som vanligt.
…jättefavoriten Timorol (e. Timoko) fick ingenting gratis men behövde det inte heller. Trots dödens vann fyraårshingsten mycket bekvämt även om motståndet var skralt. Ålands Ulf Eriksson – som även tränade den tuffa mamman Qvintette – är såväl tränare som uppfödare och ägare. 
… i ett stökigt lopp med omstart och en sånär lyckad kupp av Markus Niklasson blev slutstriden rafflande. Danske Steen Juul var på besök med Chablis D.K. (e. Love You) och drog det längsta strået. Tredje raka för sexåringen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.