Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Laddad Derbyvinnare från Bornholm...

Foto: null
Nice Little Ärt vann danska Derbyt som fyraåring.

Tomas Malmqvist forne Derbyvinnare Nice Little Ärt är trots sina tolv år fortfarande kvar på tävlingsbanan. Årets tävlingsdebut sker efter uppträning på Bornholm!

Publicerad:

Det var 2009 som Tomas Malmqvist-tränade Nice Little Ärt (e. Golden Globe) segrade för Johnny Takter i Danskt Travderby och då tjänade 690.000 danska kronor. Sedan dess har hästen mera nött in sina pengarna och har före årets tävlingsdebut på Charlottenlund nu på söndag tagit tolv segrar på hela 139 starter och tjänat 1.183.718 danska kronor. Förra året var Nice Little Ärt segerlös på 18 starter.

Sedan senaste starten i november förra året är det ägaren Bent Dahl som enligt danskhv.dk själv tränat hästen - och detta på 580-metersbanan i Bornholm! Nu är alltså ekipaget redo för examen i ett medeldistanslopp på ”Lunden”.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS