Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lady Lee skrällde

Foto: Berth Magnusson/Finish
Foto: Berth Magnusson/Finish

Tolvfaldiga miljonärskan Wild Honey föll tungt i V86-inledningen på Bergsåker. Daniel Redéns häst tappade travet och galopperade i slutsvängen i spets samtidigt som 40-oddsaren Lady Lee istället spurtade till seger och 100.000 kronor.

Publicerad:

Allt kan hända i travlopp – det fick vi åter igen ett bevis på i kväll. Det såg lugnt ut då Örjan Kihlström först gled ut i dödens varvet från mål med Wild Honey i V86-1. Sedan pressade han sig till spets drygt 500 meter från mål. Men när alla trodde saken var klar bromsade sig Wild Honey i galopp drygt 400 kvar.
– Det var nog faktiskt mitt fel. Jag borde ha kört på henne istället för att lugna ner när vi kom till spets. Hästen trodde att det hela var klart och slappnade av, förklarade Örjan.

Istället var det Hanna Olofsson som tog över ledningen i slutkurvan med Rondine d'Asolo för att sedan utmanas av nioåriga stoet Lady Lee sista biten in mot mål. Det var också den sistnämnda som för Karin Hell satte nosen först och vann på 1.13,5a/2.140 meter.
– Lady Lee kunde inte läsa, utan sprang ändå. Normalt borde väl Daniel Redéns hästar varit etta, tvåa och trea i det här loppet, men form slår klass, kommenterade en smått chockad Karin.
Av 592.008 system var det bara 7.957 som klarade Lade Lee!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS