Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lägger inte ner banor

Foto: null
Det verkar bli fortsatt tävlande på de tre norska travbanorna Drammen, Klosterskogen och Momarken

De tre norska travbanorna Drammen, Klosterskogen och Momarken har varit uppe på förslag att läggas ner. Så verkar det inte bli.

Publicerad:

Det var i somras som det blev känt att Det Norske Travselskap (DNT) ville spara in pengar till travsporten genom att bland annat lägga ner några totalisatorbanor.

Bakgrunden var att antalet travhästar i Norge väntas minska de kommande åren, vilket bidrar till färre lopp och utnyttjande av anläggningarna till träning.

En kommitté utsedd av DNT fick i uppdrag att se över landets totalisatorbanor och vilka man kunde tjäna pengar på genom att sälja. Valet föll i prioriterad ordning på Drammen, Klosterskogen och Momarken.

Nu verkar det dock inte som att någon av de tre banorna kommer att läggas ner.
– För närvarande finns det ingen grund att föreslå nedläggning av några banor. Inom snar framtid skickar styrelsen ut en uppmaning till samtliga travsällskap att rapportera om vad som är uträttat på deras bana i förbindelse med projekt Banedrift, säger Atle Larsen, styrelseordförande i DNT till Trav og Galopp-Nytt.

Av vad Trav og Galopp-Nytt erfar ska det vara en stor tvist om hanteringen i DNT:s styrelse av projekt Banedrifts utvärdering gällande banstrukturen i Norge, som bland annat medförde förslag om att lägga ner Momarken, Drammen och Klosterskogen.

I den bigofade PDF-filen kan ni ta del av hur projekt Banedrift var utformad.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS