Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lägger sadeln på hyllan: "Jag är djupt tacksam"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Christina Lindhardt. Foto: Maria Holmén/TR Bild

En av nordens bästa montéryttare avslutar sin karriär.
Efter en mycket framgångsrik karriär är det nu över för danskan Christina Lindhardt.
– Jag har lovat mig själv att sluta medan jag kan se tillbaka på alla härliga stunder, det är noga övervägt, skriver hon.

Publicerad:

Christina Lindhardt var tidigt en av de bästa ryttarna i Norden när montén startade i våra trakter och har stadigt uppvisat en enorm segerprocent. Under åren 2015-18 har hon legat på ett snitt om 29 i segerprocent! 2013 gjorde hon något unikt då hon mellan 11 november till 21 december vann åtta raka lopp i Danmark: fem montélopp och tre sulkylopp. Största segern kom i Montéeliten 2013 med Having Said That. I sitt hemland har hon vunnit allt som går att vinna som montéryttare.

Två gånger har hon vunnit Danskt Mesterskab för ryttare (som instiftades 2014), fyra gånger har hon vunnit Danskt Mesterskab för montéhästar och hon har även blivit landschampion i Danmark.

"Bristande motivation"

Via Facebook berättar hon om sitt beslut:

”I söndags beslutade jag mig för att lägga sadeln på hyllan. Bristande motivation, självförtroende, tid till att träna och hästmaterialet är anledningen. Jag har varit väldigt privilegierad och är djupt tacksam för alla upplevelser, alla minnen och alla som anlitat mig. Det var en otrolig upplevelse att få stå i vinnarcirkeln på Elitloppsdagen”, skriver hon bland annat.

Travronden har sökt Christina Lindhardt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS