Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lannem Silje är tillbaka

Foto: Christer Norin/ALN
Lannem Silje gjorde ingen besviken i comebacken på Bolllnäs under söndagen. Foto: Christer Norin/ALN

Att Lannem Silje inte startat på två år och fyra månader hade man svårt att tro när man såg henne i comebacken.

Publicerad:

BOLLNÄS. Lannem Silje sprintade undan på nya banrekordet 1.23,2/1 640 meter.
– Det är skönt att ha det överstökat, menade ständige kusken Tor Wollebaek.
– Det var trots allt svårt att veta var hon stod med tanke på att hon fått så lite banjobb, men hon har känts så fin i träningen och i kvalet, så jag trodde ändå på bra chans, fortsatte han och avslöjade även den kommande matchningen.
– Det blir troligen på Leangen om fjorton dagar.

Att siktet sedan är inställt på Elitkampen på Solvalla i slutet av maj antydde han också.
– Det kan bli så, avslutade Wollebaek.

Inledningsvis blev det hemmaseger genom Kenneth Jakobsson-tränade Narold Vox, körd av Ulf Eriksson. I ett litet fält kunde storfavoriten runda till en enkel seger. Tiden blev 1.14,6/2 160 meter.
– Den svåraste biten att komma fram till dödens, han hade somnat till lite när jag skulle gå 1 200 kvar, menade Eriksson och tillade;
– Det är skön häst att köra.

Delägarna från Edsbyn för övrigt en riktigt bra dag då man även är med och äger Lyckans Johan som för Jan-Olov Persson vann debuten, sedan Molly Klipp galopperade i segerstriden kort före mål.
– Det är svårt att säga hur det gott, men jag fick lite torskfrossa, menade Persson som innan det loppet fick en dubbelseger till stallet i montéloppet som Emilia Leo vann med Lex Pedei före Wilda Fille.

Upp och ner för Ohlsson

Ulf Ohlsson hade en dag med minst sagt blandade framgångar. Av sex uppsittningar körde han galopp med fyra, men vann med de övriga två. Favoritspelade Storskjöblessa hade vissa problem att ta sig förbi ledande Läckra Loke, medan Markus Pihlström-tränade Sherazade Face äntligen levererade efter en långspurt från tredje ytter.
– Hon har varit en besvikelse, men idag fick hon vinna så vi får hoppas att hon är på rätt väg, menade Ohlsson.

Ineedyourmoneymum hade inte varit borta lika länge som Lannem Silje, men att komma ut och vinna direkt efter 6,5 månader är också bra gjort. Kaj Widell körde åt Hanna Forslin som är uppfödare, ägare och tränare.

Martin P Djuse fick avrundade omgången bakom Cameron Dream och det gick inte att ta miste på att det var en seger som satt skönt.

– Riktigt skönt, det har strulat länge, menade Martin.
– Fast han öppnade dåligt kom vi bra till och fick bra draghjälp, så det löste sig bra, fortsatte han och hade goda förhoppningar för att hästen ska få ett lika bra år som ifjol då han tjänade nära en kvarts miljon.
– Det tror jag, det känns så i alla fall, avslutade Martin.
Martin fick därmed lite revansch för ett tidigare lopp då Del Costa galopperade med grepp i början av upploppet.

Det loppet vanns istället av Robert Wilhelmsson och Maj Turbo efter en slutrunda i spåren.
– Hon är grymt stark och går hela vägen. Hon kopplar grepp och sedan håller hon det. Hon pullar aldrig och är en jättefin häst att köra, berömde Robert.

Lira nästa gäng: Tzarina (7) blir bättre och bättre och nästa gång sitter första segern.

Dagens profil: Lannem Silje visade vilken undantagslöst hon är och det ska bli mycket intressant att följa henne under året som kommer

Citatet: ”Hon var lite speciell att köra och jag kände mig inte säker förrän jag passerat linjen”
Ulf Ohlsson efter att ha måttat in favoriten Storskjöblessa.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.