Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lannem Silje siktas mot comeback

Foto: Maria Holmén/Travronden
Ola Skrugstad med folkhästen Lannem Silje Foto: Maria Holmén/Travronden

Tränaren Ola Skrugstad har varit i valet och kvalet gällande Lannem Siljes vara eller icke vara på tävlingsbanan. Men nu har han bestämt sig - det blir en comeback för kallblodsstjärnan. 
- Hon kan kanske stå sig i konkurrensen ett eller två år till, säger Skrugstad till vigga.no.

Publicerad:

Lannem Silje, ett av tidernas bästa kallblodsston, gjorde sin senaste start på Hagmyren hösten 2015. Efter en gaffelbandsskada i träningen i fjol sattes "Super-Silje" i avelsarbete och så sent som i april fick hon sitt första föl, en dotter efter Dotterud Teddy. 

Nu siktar Ola Skrugstad mot en tävlingscomeback med henne i stället för fortsatt avelsarbete, rapporterar norska tidningen vigga.no. Den 79-åriga tränaren tycker att urvalet av lämpliga kavaljerer i aveln är för tunt och att inaveln bland kallbloden blivit för stor. Då lockar det mer att starta Lannem Silje igen, men vägen dit är lång.
- Hon kan kanske stå sig i konkurrensen ett eller två år till. Nu kommer hon att få gå med sitt föl till augusti/september, och sedan börjar jag köra med henne, säger Skrugstad som beräknar att det kommer ta uppemot nio månaders träning för att få Lannem Silje startklar. 

Lannem Silje (e. Åsajerven) vann 44 lopp på 48 starter och tjänade 6.737.156 kronor på de tre säsonger som hon tävlade. Hon ståtar med rekordet 1.18,8a/1.609 meter, satt under Elitkampen på Solvalla 2015.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS