Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lärling anklagad för misshandel och hot

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

En välkänd kusk som jobbar som lärling i ett av de större stallen i Sverige misstänks för att ha misshandlat och hotat en kvinnlig hästskötare. Mannen riskerar nu att dömas till fängelse och har från och med idag blivit friställd från sitt arbete.

Publicerad:

Tidigare under tisdagen berättade travsajten ingvarssonopersson.se att lärlingen, som kört ett flertal V75-lopp, ska ha slagit den kvinnliga hästskötaren vid tre tillfällen och blivit polisanmäld för misshandel. Enligt polisprotokollet har mannen i polisförhör erkänt att han angripit kvinnan med våld tre gånger. Enligt förundersökningen jobbade de två parterna i samma stall.

Efter att polisanmälan skickades in kände sig hästskötaren hotad på nytt och var väldigt rädd, därav polisanmäldes lärlingen igen. Den 28 maj utfärdades ett kontaktförbud för den manlige lärlingen på tre månader. Tingsrättens bedömning angående kontaktförbudet:

"Tingsrätten anser att det redan på grund av detta kan konstateras att det finns en klar och konkret risk för att xx utsätter xx för brott eller andra former av allvarliga trakasserier. Även om denna risk har minskat något eftersom parterna inte längre jobbar på samma arbetsplats, är den enligt tingsrättens bedömning fortfarande påtaglig".

Kontaktförbudet upphörde att gälla häromdagen och till ingvarssonopersson.se berättar kvinnan att hon ska ansöka om förlängning av kontaktförbudet i väntan på rättegång. Den kvinnliga hästskötaren har slutat sitt jobb som hästskötare.

– Jag är livrädd och kan därför inte jobba som hästskötare längre, vågar inte åka till en travbana med risk för att han skulle kunna dyka upp där, säger kvinnan till ingvarssonochpersson.se.

Till Trav365 berättar den anklagade mannens arbetsgivare att han visste om att det upprättats en polisanmälan.

– Jag har vetat om att han är polisanmäld. När det uppstod så var det krångel rätt och slätt. Där var jag inne som arbetsgivare och undrade vad som hänt. Jag pratade med honom om polisanmälan, men jag visste absolut inte att han fått besöksförbud, säger arbetsgivaren till Trav365.

Han berättar också för Trav365 att den anklagade lärlingen är friställd från idag.

– Det här accelererar ju bara nu, när det är skrivet. Mitt tips till honom är att reda ut det här nu. Han är friställd från idag, han har inte fått sparken eller så, men han är ledig så att han kan reda ut det här. Om det är till dom kommer, det vet jag inte, men han måste ha sitt på det torra innan han kommer tillbaka, säger arbetsgivaren till Trav365.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS