Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läs Travronden på nytt sätt: "Det blir ett lyft"

Nu kan du läsa din travtidning på ett nytt sätt. I dag är det premiär för Travrondens nya e-tidningsläsare.

Publicerad:

För nära fyra år sedan lanserade Travronden sin digitala lösning för att läsa tidningen.

Nu har vi tagit fram en helt ny och förbättrad version som snart blir tillgänglig för alla användare.

Appen går att använda på såväl din surfplatta som din smarta telefon och din dator. 

Uppdatera din app

Allt du behöver göra är att uppdatera eller ladda ned Travrondens app på nytt.

– Det blir ett lyft och en helt annan läsupplevelse. Appen har flera funktioner som vi inte kunnat erbjuda tidigare. Du kan välja att läsa den i ett artikelläge, svepa dig fram mellan dagens artiklar eller lyssna på den i bilen. Alla dessa funktionerna har varit efterfrågade från våra läsare och därför känns det lite extra kul att kunna presentera den här nyheten, säger Joakim Svensson, chef­redaktör för Travronden.

• Vad kan läsarna förvänta sig?
– Mer överskådliga vyer, förenklad navigering och framför allt möjligheten att anpassa den efter dina behov. I utseende kommer de allra flesta att känna igen sig.
– Sedan är det förstås en fördel att du kan ladda ned tidningen och läsa när du vill, även om du inte tillgång till någon uppkoppling. Perfekt för dig som är på resande fot eller fjällstugan där täckningen svajar.

• Blir det någon förändring av innehållet?
– Travronden har gjort en ordentlig satsning på innehållet i tidningen. I dag har vi fler granskningar, mer fördjupningar och avsevärt många fler reportage. Hos oss ska du veta vad som händer, lära dig något och känna dig som en vinnare.

"Stor och lojal läsekrets"

Applikationen har utvecklats i samarbete med Prenly, en av Sveriges snabbaste växande leverantörer av e-tidningsläsare.

– Vi har marknadens mest läsvänliga lösning. Vårt primära fokus är läsupplevelsen, där möjligheterna till att läsa på sina egna villkor slår alla andra lösningar. Systemet ger dessutom publicister möjligheten att göra digitala utgåvor, till exempel med video, och pusha ut detta till alla användare, säger Magnus Lundh, säljchef på Textalk Media.

• Varför väljer ni att samarbeta med Travronden?
– Travronden är en tidning med en stor och lojal läsekrets som vi hoppas och 
tror kommer att finna nya möjligheter och inspirera till att läsa tidningen digitalt.

Travrondens tidning blir även i fortsättningen tillgänglig för ­nedladdning klockan 17.00 på måndagar och torsdagar, alltså dagen innan den landar i brevlådan och butiken.

– Det har varit en uppskattad service för alla nyfikna. Digitalt behöver man inte heller bekymra sig över distributionen, varken nu eller framtiden, säger Joakim Svensson.

Ökning med 300 procent

Under det senaste året har Travrondens digitala publik ökat kraftigt. Nu närmar sig antalet helt digitala prenumeranter 
3 000 läsare – vilket är en ökning med ­uppemot 300 procent jämfört med föregående år.

– Självklart värnar vi även fortsatt om ­papperstidningen. Den är ett fundament i vår verksamhet och starkt bidragande till att vi har en ledande position i Travsverige i dag. ­Samtidigt ökar det digitala trycket och då är det viktigt att tillgodose önskan om förbättrade produkter där också, säger Joakim Svensson.
– Så varför inte testa i dag? Och hör gärna av er med idéer kring hur vi kan förbättra vår ”e-läsare” ytterligare i framtiden.

HÄR HITTAR DU TRAVRONDENS APP:

• I APPSTORE

• I GOOGLE PLAY

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS