Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt för Bold Eagle

Foto: Scoopdyga.com
Bold Eagle var tillbaka som en vinnare i eftermiddag på Vincennes. Foto: Scoopdyga.com

Efter misslyckandet i Elitloppsfinalen var Sébastien Guarato-tränade Bold Eagle tillbaka som en vinnare i grupp I-loppet Prix René Ballière på Vincennes.

Publicerad:

För att besegra Bold Eagle (e. Ready Cash) på Vincennes krävs någon alldeles speciellt. I årets upplaga av Prix René Ballière fick jättefavoriten istället en perfekt smygresa i mestadels andra par utvändigt och följde därefter med i rygg i tredjespår på Traders (e. Ready Cash). Inne på upploppet kunde sedan Franck Nivard, som så många gånger tidigare, bara sitta och finåka ifrån motståndet och i princip själv bestämma segermarginalen. Det var stallkamraten Valko Jenilat (e. Kepler) som klarade andraplatsen efter att tidigt gått fram och efter tuff körning mot Amiral Sacha (e. Ganymede, slutade trea) även övertagit ledningen. Första 600 avverkades efter 1.10,1 och de inledande 1.100 på 1.09,7.

Petri Puro-tränade D.D.'s Hitman (e. Donato Hanover) fick en tuff resa i mestadels dödens för Björn Goop och följde med godkänt som fyra (16.000 euro). Bold Eagle vann på 1.10,5a/2.100 meter och fick för detta 90.000 euro.

I det inledande grupp II-loppet Prix Xavier de Saint Palais för femåringar i monté blev det till slut en säker spurtseger från tredje/fjärde par invändigt för Cassate (e. Neoh Jiel) med Adrien Lamy i sadeln. Favoriten Canadien d'Am (e. Ready Cash) galopperade bort sig tidigt och även ledande Candle d'Atout (e. Magnificent Rodney) en bit inne på upploppet. Då hade redan Adrien Lamy hittat fritt spelrum med stoet Cassate, som spurtade till enkel vinst på 1.12,6/2.175 meter. Cavalleria (e. Prodigious et Jang) var tapper tvåa från dödens. Det här var Cassates tredje raka seger, men den första hittills i karriären i ett grupp II-lopp. Förstapriset var 54.000 euro.

I grupp I-loppet Prix d'Essai för treåringar i monté blev det en snygg tränardubbel för Philippe Allaire. Hans förhandsfavorit Eye Of The Storm (e. Village Mystic) reds tufft framme i ledningen för Yoann Lebourgeois i ett lopp som förstördes med flertalet galopper. Det var endast Allaires andrahäst i loppet, Epatante (e. Village Mystic,) som förmådde utmana. Den sistnämnde plockade meter för meter över upploppet, men favoriten blev räddad av mållinjen. Eye Of The Storm hade sex raka segrar från debuten (en som tvååring), men kom till start i eftermiddag med två raka galoppmisslyckaden bakom sig. Nu återupptogs kanske en ny segersvit och sluttiden skrevs till 1.13,0/2.175 meter. Förstapriset var 90.000 euro.

Erik Raffin red väldigt offensivt i fyraåringsloppet Grand Prix du President i monté med Louis Baudron-tränade Draft Life (e. Ubriaco). Det var annars Durzie (e. Jag de Bellouet) som tog hand om ledningen efter 800 meter, men sedan kom både Draft Life och Django Riff (e. Ready Cash) med full fart. Draft Life tog över i nedförsbacken samtidigt som Django galopperade bort sig. Det blev snabbt många längder ner till de övriga och så fortsatte det även under resten av loppet. Draft Life gjorde det väldigt bra och var inte i närheten av förlust. Det här var årets tredje seger och sluttiden stannade vid 1.12,8/2.850 meter. Förstapriset var 108.000 euro.

I treåringsloppet Prix Albert Viel var favoriten Eci Pierji (e. Tucson) och Mathieu Mottier först i mål, men det såg lite tveksamt ut över upploppet i travet. Domarna valde också att diska hästen för orent trav, tufft då förstapriset var 90.000 euro. Eci Pierji kunde överta ledningen efter 800 meter och var säker måletta före Eros du Chene (e. Un Amour d'Haufo). Den sistnämnde fick en resa i tredje/andra utvändigt. Segertiden stannade vid 1.14,4/2.700 meter. Det här var tredje årssegern för Eros du Chene, som bland annat vann grupp II-loppet Prix Paul Karle den 25 april på Vincennes.

I grupp III-loppet Prix Raymond Fouard blev det tysk seger genom andrahandsfavoriten Orlando Jet (e. Orlandi Vici) med Rudolf Haller som både kusk och tränare. Spurten bet väldigt bra från fjärde par utvändigt trots att det bara gick 1.15,1 första 1.850. Segertiden blev 1.15,0/2.850 meter och förstapriset var 38.250 euro.

Lars I Nilssons Flex Lane (e. Federal Flex) gjorde en stark Frankrikedebut som tvåa från ledningen i grupp III-loppet Prix de Grasse för Gabriele Gelormini. Här segrade Jean Michel Bazire efter en vass spurt bakom Bel Avis (e. Ganymede) på 1.13,8/2.850 meter. Förstapriset var 36.000 euro och Flex Lane tjänade 20.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS