Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Leblancs treåring bäst i Europa

Foto: Scoopdyga.com

Foto: Scoopdyga.com


Under onsdagen avgjordes Europeiskt Treåringschampionat (€100.000) i Laval i Frankrike där det blev franskt i topp i form av Coquin Bebe och Jean Michel Bazire.

Publicerad:

Elva treåringar kom till start med sex franskfödda, tre norskfödda, en italienskfödd samt en treåring född i Tyskland bakom startbilen.
Jean Michel Bazire placerade Coquin Bebe (e. Rancho Gede – Noble Nenette) i ledning med favoritspelade Cristal Money (e. Coktail Jet) körd av Franck Nivard utvändigt. Över upploppet stack Coquin Bebe ifrån Cristal Money till en överlägsen seger på 1.13,1a/2.050 meter, en seger som var värd 45.000 euro.
Cristal Money knep andrapriset och var fyra tiondelar efter vinnaren i mål. Norskt blev det på tredje- och fjärdeplats i form av Cash Okay och Geir Vegard Gundersen respektive Photo Lavec, körd av Per Oleg Midtfjeld. Italienskfödde Traders, som kördes av Jos Verbeeck, galopperade bort sig kort efter start och blev diskvalificerad medan Captain Crazy tröttnade efter en resa i andra ytter och slutade åtta i mål.
Coquin Bebe, som tränas av Franck Leblanc, har i och med dagens seger sprungit in 348.150 euro. Därmed fick Coquin Bebe revansch på Cristal Money som i starten före vann Prix de l'Etoile. Idag var var andra gången som Coquin Bebe besegrade Cristal Money i lopp. Första gången var i Criterium des Jeunes som Coquin Bebe vann i februari i år.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS