Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Björs Frej

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Björs Frej inledde det nya året med seger. Den regerande svenske mästaren vann fredagens fina kallblodslopp på Gävletravet – trots några felsteg i volten.

Publicerad:

Robert Bergh och hans nyförvärv Smedsbo Faksen kom iväg snabbt från det yttre springspåret. Närmast innanför tog Björs Frej (e. Järvsöviking) däremot till galopp när han vände upp för Jorma Kontio. Inte den start som tränaren Annelie Lagergren hade önskat sig, berättade hon för Kanal 75.
– Det kändes lite oroväckande då, men det blev bara en kort galopp så han kom bra till på det ändå.

Andra par utvändigt, närmare bestämt. I ryggen på Mino som såg till att hålla farten uppe längs vägen. När Mino sedan tröttnade i sista sväng styrde Jorma Kontio ut i tredjespår.
– Då såg det lovande och det gick ju vägen. Han håller jättebra form och det är roligt att det fortsätter så här, sade Lagergren sedan Björs Frej avgjort enkelt med närmare tre längder på tiden 1.24,2 över full väg.

Segern var Björs Frejs artonde i karriären och den fjärde med Kontio i sulkyn. På sju starter tillsammans har de endast missat pallen vid ett tillfälle.

Årets hittills snabbaste häst på svensk mark är Highspirit (e. Super Arnie). Tolvåringen vann kvällens åttonde lopp på 1.11,8 över kort distans med tränaren Troels Andersen.
– Han var väldigt knepig i värmningen. Han är så ibland, men det blir bättre när det är lopp. I dag kändes det fint hela vägen och han avgjorde med full fart över mål, sade Andersen.

Fredagens vinnare i Gävle:
Gala Shadow (e. Pastor Stephen) – Mika Forss (Markus Pihlström)
Texas Dynamite (e. Red Hot Dynamite) – Per Bonnevier (Håkan Wallberg)
Majgryning (e. Fakse) – Tomas Pettersson (Tommy Eriksson)
Sahara Sun (e. Uptown Yankee) – Jenny A Björk (Gunnar Lassis)
Haga Modde (e. B.W.Modde) – Håkan Persson
Victory Graphic (e. Digger Crown) – Nicole Melberg (Terese Ahrling)
Björs Frej (e. Järvsöviking) Jorma Kontio (Annelie Lagergren)
Highspirit (e. Super Arnie) – Troels Andersen
Ivanhoe (e. Chocolatier) – Oskar J Andersson
L.L.Royal (e. Revenue) – Rikard N Skoglund (Li Hanné)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS