Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Digital Ink

Foto: Christer Norin/ALN
Digital Ink och Robert Bergh på Bollnäs tidigare i höst. Foto: Christer Norin/ALN

Robert Bergh hade hittat en mycket passande uppgift åt Digital Ink.

Publicerad:

Hans närvaro gjorde att det endast blev sex startande hästar i stayerloppet.

Banan var mycket smetig så Robert valde medvetet dödens med sin stjärna. Sista varvet började han trycka upp tempot och det kändes som han kunde köra till spets när han önskade.

450 meter från mål tog Bergh över från Chipen Boy och i lufsande stil bara stegade hästen undan över upploppet.

Levnadsglad och harmonisk

Robban körde 1.16 sista varvet och 1.15 sista 600 meterna och segern sa givetvis inget i denna skrala konkurrens. Dock gillade vi hur harmoniskt hästen värmde upp och hur levnadsglad han ser ut för att vara en regnig kväll i december.

Detta lovade gott och Bergh var påtagligt nöjd efter denna bekväma triumf. Kul för Örebrotravet att få se en sådan här fin häst en vanlig torsdag i december!

– I kväll kändes det bra, näst senast på Åby kvävde han sig och senast på Bergsåker passande inte underlaget. Jag vill köra lite lugna lopp med honom och inte stressa upp hästen efter det som hände på Åby. I kväll ville jag bara undvika dödens där det var smetigare, med tanke på hans förra skada. Han kändes perfekt, glad och positiv redan i värmningen och jag kommer skynda långsamt med honom. Jag tror vi kommer få mycket roligt med hästen nästa år och det känns jättespännande att ha fått honom i träning, sade Robert Bergh.

Micke vinnare i lärlingsseriens final

Micael Lindblom vann Översta Gårds Lärlingsseries final, triumfen med Blabar som togs från ledningen grundlade segern. Stoet är obesegrat i spets och trots att hon var aningen seg under vägen vann hon säkert före dödenskrigande Yatzina Å. Det räckte för Lindblom att vara femma i den andra avdelningen med Arms And Legs för att vinna finalen.

Andra försöket vann Outlaw Pete som utvecklats enormt hos Eric Martinsson, hästen kördes till spets varvet från mål och vann överlägset på den smetiga banan efter 1.16,6 sista varvet för Danne Jansson. Vinnare i grundserien blev Linda Sedström.

Lira nästa gång

Orne As (5) fortsätter att visa form, hästen var duktig bakom omöjlige Digital Ink, mot mer passande motstånd nästa gång kan han åter vara en vinnare. Lars Friberg har bra puts på hästen för dagen…

Kvällens vinnare på Örebrotravet

Lopp 1: Glimfaksa (e. Järvsöfaks) Claes Svensson (Gerth Hermansson)
Lopp 2: Serenity Face (e. Joke Face) Björn Röcklinger (Björn Röcklinger)
Lopp 3: Hermine Boko (e. Timoko) Jimmy Dahlman (Per Lennartsson)
Lopp 4: I´m Sailing (e. Maharajah) Anders Svanstedt (Anders Svanstedt)
Lopp 5: Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) Robert Bergh (Robert Bergh)
Lopp 6: Blabar (e. Steinlager) Micael Lindblom (Lars-Åke Söderholm)
Lopp 7: Mombasa (e. Up Front Larry) Juhani Partanen (Juhani Partanen)
Lopp 8: Outlaw Pete (e. Crazed) Danne Jansson (Eric Martinsson)
Lopp 9: Canary (e. Going Kronos) Henrik Rudqvist (Bengt Gustavsson)
Lopp 10: Doubleoseven Häss (e. Standpoint) Linda Sedström (Gert Maxe)

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.