Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Gameboy Pellini

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Är det i år som Gameboy Pellini får sitt genombrott? Femåringen inledde i alla fall 2020 med en överlägsen seger på Axevalla.
– En 1.16-tid är rätt så bra under dessa förhållanden, berömde tränaren Johan Untersteiner efteråt.

Publicerad:

Gameboy Pellinis resultatrad är något av en berg- och dalbana. Sänkor varvas med höga toppar och på tisdagskvällen var det dags för den senare varan. När fältet gick in på slutrundan lämnade Johan Untersteiner femte par utvändigt och ett varv senare var Gameboy Pellini (e. Love You) först i mål – fem längder före tvåan.
– Det var bra fart där framme, så jag förstod att de skulle bli trötta. Hans starkaste bit är att han tågar på hela vägen utan att stanna, sade Untersteiner.
– Det finns utveckling och potential i hästen och det känns som att vi är på rätt väg igen.

Gameboy Pellini vann på 1.16,7 över full väg i loppet som kördes till Noras Beans ära.
– Honom fick jag stryk av några gånger tyvärr, sade segerkusken och skrattade.

Untersteiner vann även med Global Warrior (e. S.J.’s Caviar) och var en av kvällens två dubbelsegrare. Den andre var tränaren till just Noras Bean, Ulf Stenströmer. Victory Road (e. Oiseau de Feux) och Smokey Herman (e. Adrian Chip) vann båda från ledningen – den senare trots en snabb öppning på den krävande banan.
– Jag hade lite dålig feeling efter 500 meter, men han kändes stark och rejäl hela vägen. Han pinnade på med lätta ben sista biten, sade Christoffer Eriksson som körde båda vinnarna från Stenströmers stall.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS