Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Greenshoe

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Finalen i Kentucky Sire Stakes blev en enkel match för Greenshoe. Storfavoriten vann utan några som helst bekymmer och fullbordade därmed en fantastisk helg för Marcus Melander.

Publicerad:

På lördagen vann Marcus Melander dels Canadian Trotting Classic med Green Manalishi, dels två finaler i New York Sire Stakes med Gimpanzee och Hyptonic Am. Dagen därpå var det dags för stallets stora stjärna att visa upp sig i finalen i Kentucky Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker.

Greenshoe (e. Father Patrick) kördes tidigt till ledningen av Brian Sears och därifrån gick han sedan undan med två bergsäkra längder på The Red Mile i Lexington. Marcus Melanders häst kom i mål på 1.08,7 efter att ha travat sista fjärdedelen i 1.05,6-tempo.

Segertiden var Greenshoes fjärde snabbaste notering i karriären och det fanns gott om krafter kvar, berättade delägaren Anders Ström för Kanal 75 efteråt.
– Jag hade sagt åt Brian Sears att om tempot blev högt så fick han gärna fortsätta att köra. Men Brian är inte den typen av kusk, han kör alltid för framtiden. Tyvärr var motståndet inte det bästa den här gången och öppningen blev för långsam, men Greenshoe såg helt oberörd ut över mål. Det lovar gott inför Kentucky Futurity, sade Ström till Kanal 75.

"Aldrig funnits en bättre travhäst"

Kentucky Futurity körs den 6 oktober och efter fjolårets världsrekordskavalkad på The Red Mile pratas det förstås mycket om klockan inför årets upplaga. Tidigare i veckan kom beskedet om att Greenshoe går till avel efter säsongen som den dyraste hingsten någonsin. Frågan är om han också gör det som den snabbaste.
– Det beror förstås helt på förutsättningarna. I min värld har det aldrig funnits en bättre travhäst än Greenshoe, men ska man köra för världsrekord så måste alla bitar falla på plats. Mycket beror på vädret och hur många hästar som anmäls, om det blir en final direkt eller försök och final samma dag, sade Anders Ström till Kanal 75.

Söndagens finalseger i Kentucky Sire Stakes var värd 125.000 dollar och togs före Chin Chin Hall samt Super Schissel och Guaranteed som båda tränas av Per Engblom. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS