Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Mellby Free

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Björn Goop var kvällens man när V86:s saxebaneupplägg var tillbaka efter ett sommaruppehåll. Han vann hälften av avdelningarna på spelformen – och fler lopp därtill på både Åby och Solvalla.

Publicerad:

Björn Goop var själv på plats på Åby där han först tog en tränarseger i ett amatörlopp – Henrik Åslund spårade runt om med Mister Lee (e. Love You) – och därefter körde treårige Mellby Hawaii (e. Going Kronos) till dennes första vinst för året.

Sedan började V86-omgången och det med en annan av Mellby Gårds hästar i huvudrollen. Mellby Free (e. Muscle Hill) kom närmast från en femteplats i sto-EM, där hon fick trava utvändigt om segraren Uza Josselyn. I Henning Kraffts minne ville Goop ge henne ett snällare lopp – och så blev också fallet.

Mellby Free försvarade nämligen innerspåret från start och sedan ville ingen bråka med storfavoriten. Hon vann hur säkert som helst före Dear Friend på tiden 1.11,1 över kort distans. Med förstapriset på 125.000 kronor har Mellby Free nu travat in över sju miljoner. På blott 19 starter!
– Hon fick ett tufft lopp senast, det var jag inte så nöjd med. Jag tyckte synd om henne då, så det kändes bra att hon fick ett fint lopp i dag. Hon var harmonisk, rytmisk och visade bra inställning. Lagom perfekt, tycker jag, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Färjestadstränaren berättade vidare om de fortsatta planerna.
– Inget är bestämt. Vi sa att det här skulle vara ett mellanår för henne och att hon skulle få växa in i klassen i lugn och ro, sade Goop som ändå medgav att han sneglar på ett särskilt lopp för stallets stjärna.
– Sto-SM skulle kännas bra.

Dubbla banrekord

Senare på Åby gjorde de treåriga stona upp i Quick Pay-pokalen. Där vann Sashay My Way från ledningen med tränaren Adrian Kolgjini i sulkyn. Dottern till Muscle Massive tog sin sjunde seger i tolfte starten och skar mållinjen på 1.12,7 över full väg – nytt banrekord.

Adrian Kolgjini såg sedan ut att gå mot segern även i Count's Pride-pokalen för hingstar och valacker i samma ålder. Hans Ultion Face plockade ned ledande Global Action på sista bortre långsidan, men galopperade i utgången av sista sväng. Då blev Björn Goop och Cruise (e. Enjoy Lavec) i stället ensamma på upploppet. Ekipaget vann till slut med sex längder på tiden 1.12,9 över 2.140 meter. Även det ett banrekord.

Rajah Silvio vann på topptid

Goop körde sedan Magnus Dahléns Vischio Holz (e. Equinox Bi) till seger i Åbys sista lopp för kvällen. Och han skördade dessutom framgångar som tränare på Solvalla. Hans Goldenboy de Chenu (e. Ready Cash) avgjorde med en längd för Carl Johan Jepson och samme kusk körde sedan stallkamraten Rajah Silvio (e. Maharajah) till seger i ett sprinterlopp. 

Där anförde Yankee Boy i friskt tempo och stumnade på upploppet. Några hack ut i banan höll Rajah Silvio farten bäst och kom i mål på onsdagens snabbaste segertid: 1.10,8. Övriga V86-segrare på Solvalla var Pietro Gubellinis Anthara Bi (e. Donato Hanover), tyske gästen Crazy and Quick (e. Love You) – tränad av Victor Gentz och körd av Kim Eriksson – samt Ti Amo Face (e. Joke Face). Reijo Liljendahls häst vann ett försök till Diamantstoet med Erik Adielsson i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS