Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Pasithea Face på Färjestad

Foto: Foto: Lennart Kihlman
Pasithea Face och Adrian Kolgjini tog en smått överlägsen seger på Färjestad. Foto: Foto: Lennart Kihlman

Det fanns bara en häst på banan i Folke Hjalmarssons Minneslopp på Färjestadstravet. Pasithea Face var bara bäst och vann i smått överlägsen stil på 1.13,5a/2140 meter. 
- Hon är något alldeles extra, säger Adrian Kolgjini om det mycket kapabla stoet som laddas mot USA.

Publicerad:

Galactica, Treasure Kronos och In Toto Sund saknades i Folke Hjalmarssons Minneslopp, men Lutfi Kolgjinis stjärna Pasithea Face (e. Muscle Hill) fyllde deras tomrum och mer därtill.
– Det var synd att de ströks för jag hade sett fram emot att slå dem, konstaterade Adrian Kolgjini som stod för en fin styrning i segern på ett vintrigt Färjestad. 

Kolgjini valde att inte ladda från innerspåret bakom bilen och hittade ut i andra spår direkt med Pasithea Face, samtidigt som Veijo Heiskanen med Trecciadoro Rex spetsade. Heiskanen svarade sedan Pasithea Face en bit i första sväng, men en resolut Kolgjini kunde ta över efter knappa 600 meter. Första 500 på snabba 1.11,2 och första tusen på 1.12,8, men det bekom inte starka Pasithea Face.

Efter att ha fått dämpa tempot en bit drog ekipaget undan på sista långsidan och segern blev smått överlägsen, fyra längder före Trecciadoro Rex och Diva Deo som fullföljde bra på innerspår. 
– Hon har haft fruktansvärt mycket otur i årgångsloppen och inte fått sätta pricken över i:et. Men de stora segrarna kommer att komma och den här hästen är något alldeles extra. Hon är rejäl, tål att göra jobb och är modig. Hon har många bra egenskaper, sa Kolgjini.

Äger gör Stall Courant och Anders Ström berättade i vinnarcirkeln att Pasithea Face har ett lopp kvar i Sverige innan det bär av mot USA. 
– Hon är anmäld till de största loppen där och kommer tränas av Jimmy Takter, innan hon ska betäckas nästa år, sa Ström.

Andrahandsfavoriten Gematria och årsdebuterande Otrobanda satt kvar i andraspår när tåget gick på sista långsidan och slutade bland de sista i fältet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS