Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Who's Who

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Travkompaniets Annika Lindblom (till vänster), Jennie Ek och Örjan Kihlström efter segern på Sundbyholmstravet. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Pasi Aikios stjärntravare gjorde processen kort med sina konkurrenter och vann på imponerande sätt i kvällens fjärde lopp, ett lopp för femåriga hästar.

Publicerad:

Blott fyra konkurrenter var intresserade av att möta Who's Who (e. Maharajah) denna onsdagskväll och när den på förhand värste konkurrenten Vainqueur R.P. dessutom galopperade direkt då bilen släppte iväg fältet, låg vägen öppen för Who's Who.

Körande Örjan Kihlström valde däremot att sätta sig lugn i fjärde invändigt, trots att man kom till första halvvarvet på för klassen rent löjliga 1.14. In mot slutrundan tog Kihlström i högertömmen och Who's Who intog positionen utvändigt om ledande Snowstorm Hanover.

Med 600 meter från mål, såg den månghövdade publiken på Sundbyholmstravet vartåt det barkade. Who's Who vann överlägset, utan att behöva påminnas överhuvudtaget om stundens allvar av Örjan Kihlström.
– Hästen är helt underbar, otroligt klok är han. I loppet springer han på slaka tömmar i 1.500 meter, men så suger han självmant tag i bettet 600 kvar. Sedan bara stack han ifrån de övriga och han gör det på väldigt fint sätt, sade Kihlström.

Det var karriärens 14:e seger på 23 starter, sköter hästen, det gör Jennie Ek. Segertiden skrevs till 1.12,0a/2.140 meter och vinsten var värd 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS