Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekstuga för Ingves

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Justice Ås segrade i N.J. Koster Memorial. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Peter Ingves hade rena lekstugan tillsammans med Peter Untersteiners Justice Ås i N.J. Koster Memorial på Charlottenlunds travbana.

Publicerad:

Peter Untersteiner var själv på plats i Eskilstuna och gav istället Peter Ingves förtroende i detta anrika danska lopp för högsta klassen. Och det kunde inte gärna ha gått bättre. Ingves dundrade till ledningen på några få steg med Justice Ås (e. Justice Hall) och fick snabbt danske mästaren Slide So Easy på utsidan. Första 500 avverkades efter 1.11,8 och det inledande varvet på 1.11,6. Efter en avslutning efter 1.09,4 sista 500 visade sig sedan Justice Ås överlägsen. Segertiden skrevs till 1.10,7a/1600 meter.
– Han var överlägsen, lite av en walk in the park. Hästen hade över tussarna kvar över mållinjen, berättade Peter Ingves, som tidigare vunnit det här loppet med Not A Spacecase (2002).

Slide So Easy höll till andraplatsen medan Västerboonthenews slutade trea från andra par utvändigt.
– Justice Ås blev ju tyvärr skadad som fyraåring men är nu på väg tillbaka. Det är en riktigt bra sprinter, berömde Ingves.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS