Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lena Fritz fortsätter leverera i norr

Foto: Foto: Hanold/ALN
Lena Fritz har vunnit var fjärde lopp under 2017. Foto: Foto: Hanold/ALN

Lena Fritz visar ständigt upp fina siffror inom montésporten. 2016 innebar 14 segrar och i norr dominerar Fritz nästan den här grenen. Nu har hon lämnat Bergsåker och flyttat bopålarna till Lunde i närheten av Dannero. I bredddomgången i lördags vann Fritz behändigt med segervane Just Indeed.

Publicerad:

Den här gamlingen (e. Giant Cat) i Linda S Hedströms träning lider inte av några åldersproblem. Fritz hittade andra par utvändigt, attackerade 1.200 meter från mål och väl i ledningen var Just Indeed bara bäst.
Lena Fritz har tillsammans med sambon Hans Bergh har på kort tid rustat upp ett gammalt hönseri (!) i Lunde och här får Dannero onekligen två fina kort att spela ut framöver.

Hasse Bergh hann också med en seger innan tävlingsdagen var över. Italienfödde Sandro Power (e. Toss Out) forcherades till ledningen in i sista sväng och speedrycket var vinstgivande även om Power Broline kom tillbaka och utmanade.

Spänning (e. Hibogubben) har tagit tid på sig. Lovade mycket som tvååring men ett gaffelband har spökat. Nu var femåringen rejält förberedd inför årsdebuten och Bosse Landgren från Alfta i Hälsingland körde i ledningen hela vägen.

Marcus Savin är igång igen i Norrland. Numer på Bergsåker. Muchacho L.B.(e. Mr Pine Chip) vann andra raka sedan Savin kört till dryga varvet från mål.Tryckte sig sedan till ledningen på sista långsidan och kom hem på till synes spänstiga ben. Savin avslutade breddagen med Apollonia (e. Super Arnie). En tidigare V75 bekanting som nu på allvar är på väg tillbaka. Fick en dryg första sväng innan hon kom till ledningen efter 700 meter. Blev ansatt till slut men gled undan på ett snyggt sätt och blir onekligen intressant igen i sommar.

Krypton Eye (e. Juliano Star) har blivit nio år och det är långt mellan segrarna.Nu fick hästen ett passande lopp i ledningen och det blev rena rama krypkasinot. Martin P Djuse kunde finåka i målskjutsen den här gången.

Mitt Hjärtas Frode (e. Järvsöfaks) övertog ledningen 1.300 meter från mål och i den positionen var den här nioåringen helt överlägsen för Håkan Persson. Bra avslutning här på Talls Odin.

Carmelina Doc (e. Sahara Dynamite) fick segern i sitt 22:a försök. Släppte ledningen och hamnade i ett tredje par invändigt efter en bit. Luckan kom som på beställning för Jimmy Jonsson där ledande Vemyras Vilma stumnade rejält sista 100.

Hemmaseger blev det när Ingvar Nyberg körde ett avvaktande lopp med Rönningsholms Bill (e. Järvsöfaks). Denne tog loven av Hallsta Majestix inne på upploppet.

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS