Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Levesque först ut

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Camille Levesque tog hem första grupp-loppet för dagen på Vincennes. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Storloppsdagen på Vincennes är igång på allvar och det var Camille Levesque som tog hem det första grupploppet.

Publicerad:

I grupp II-löpningen Prix Camille Blaisot för femåringar i monté följde Camille Levesque och Flicka de Blary (e. Sam Bourbon) länge med som tvåa bakom ledande Fame Music (e. Singalo). Första 1300 öppnades efter 1.15,3 och de inledande 1850 på 1.14,3. Fame Music hade problem med travet och galoppen i sista kurvan kom inte som någon överraskning. Då kunde istället Flicka de Blary överta täten och skaffa sig en betryggande ledning i början av upploppet. Segern blev enkel på 1.14,1/2850 meter. Förstapriset var 45.000 euro och det handlade om sjunde segern, samtliga i monté. Det här var dock första grupp II-vinsten, tidigare hade det femåriga stoet två fullträffar i grupp III.

I Prix de Meadowlands för fyraåriga ston spurtade Gazelle du Rive (e. Very Nice Marceaux) till seger från tredje par invändigt för Damien Bonne. Den Sylvain Roger-tränade hästen tog karriärens fjärde seger och den största hittills i prispengar. Det blev 19.800 euro in på kontot och segertiden skrevs till 1.14,7/2700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS