Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ligger mig nära hjärtat"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Dokonjo. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Mikael Å Linderoth resa tillsammans med nioårige Dokonjo fortsätter. På torsdagen ordnade valacken karriärens 14:e seger när de tillsammans vann på Åbytravet.

Publicerad:

Nioårige valacken Dokonjo (e. Thai Tanic) tävlade barfota igen och då fick han besöka vinnarcirkeln på nytt. Dokonjo var starkast i avslutningen och vann till sist enkelt på 1.11,8/1640 meter – och efteråt visade tränaren Mikael Å Linderoth upp starka känslor.
– Han ligger mig närmast om hjärtat efter barnen. Det är fantastiskt häst. Jag har varit lite orolig över att hans tid varit kommen, men han tog sig samman nu och visade att han fortfarande duger, sade Mikael Å Linderoth och fortsatte:

– Hästen gick väldigt bra en tid, men hade inför den här starten gjort två prestationer som inte varit lika bra. Nu blev loppet perfekt, men jag kände redan i andra provstarten att han var på gång igen. Känslan över upploppet var riktigt härlig.

Peter Untersteiner presenterade ett intressant nyförvärv i Hairos F.Boko (e. Quick Wood) och från ledningen ordnade den femårige valacken en betryggande seger. Hairos F.Boko öppnade första varvet efter 1.16,7 och kom sedan i mål med klar marginal på 1.15,9a/2140 meter.
– Han skötte sig bra. Han är en lugn och stabil häst och segern blev odramatisk. Vi fick bestämma i tät. Han glänste inte, men gjorde sitt jobb på bra sätt. Ägarna har flera fina hästar hos mig som gått riktigt bra, sade Peter Untersteiner.

Holländska ägaren Merwestaal Moerdijk BV äger förutom Hairos F.Boko bland annat Heart Of Steel hos Peter Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS