Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth inte säker

Foto: HANOLD/ALN
Per Linderoth är inte helt säker på storfavoriten Marvelous. Foto: HANOLD/ALN

Per Linderoth kommer till Umåkers V64-tävlingar i kväll med två egentränade hästar. Han hoppas på segerchans med orutinerade Marvelous (V64-1), men lägger ändå in en och annan brasklapp...

Publicerad:

Toppstammade treåringen Marvelous (e. Muscle Hill) är stor favorit i V64-inledningen på Umåker. Sett till härstamningen borde han i alla fall ha fina möjligheter.
– Mamman är syster med Raja Mirchi och Lavec Kronos och Kit Lobell finns längre ner i moderstammen. Pappan Muscle Hill går inte heller av för hackor; så det här ska vara ett ämne.

Känns det så?
– Han var väl förberedd inför debuten och vann ju också direkt på bra sätt. En gång är ingen gång, utan det är först om sex-sju starter det går att säga lite mera. Debutloppet var väl också lite intetsägande; i kväll möter han hästar som är mera rutinerade och det är dessutom ett litet fält.

Per hoppas att hästen ska vara bättre med från start den här gången.
– Enda ändringen mot senast är att han ska utrustas med suspensoar.

I V64-avslutningen startar den forne Uppfödningslöpningstrean M.T.Jest i en så kallad spårtrappa från spår 14. Han har i alla fall blivit nedstruken ett spår.
– Jag tycker inte att hästen kommit upp i den höga nivå som han visade som unghäst. Han var okej som tvåa, men i de två senaste starterna har jag inte alls lyckats i sulkyn. Han kändes i alla fall bra senast, men jag trot ändå det blir svårt härifrån.

Några ändringar?
– Vi kör med skygglappar igen. Enda skillnaden mot senast är att vi kommer att rycka skorna runt om.

Per kör ytterligare fem hästar under kvällen, men känner inte till så mycket om dagsformen på dessa.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS