Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth lämnar Bergsåker

Foto: Patrick Sjöö
Per Linderoth lämnar Bergsåker och flyttar hem till Östersund. Foto: Patrick Sjöö

Per Linderoth lämnar Bergsåker för att flytta hem till Östersund.
– Jag har haft hemlängtan i 12 år, säger Linderoth.

Publicerad:

Vid 14-tiden i dag, torsdag, meddelande Per Linderoth sina hästägare att han lämnar Bergsåker. Hur många hästar som följer med när han flyttar vet han inte.
– De har ju precis fått beskedet så vi får se. Men jag accepterar de som tar beslutet att inte följa med. Jag kommer i alla fall att kunna prestera bättre som travtränare fram över och jag kommer att må mycket bättre på det personliga planet.

Han har länge haft funderingar på att flytta hem till Östersund och då han gick från att vara sambo till att vara särbo för ett halvår sedan gjorde inte saken bättre.
– Att jag har haft hemlängtan i tolv år vet nog de flesta som känt mig. Men då Susanne flyttade till Östersund för att jobba och bo där blev det extra jobbigt. Jag har känt att jag hållit på att bränna upp mig själv. Det är ju träna häst som jag vill och som jag är bra på. Men med en gård ute i skogen så är det så mycket annat att göra. Jag känner att jag inte orkar vara ensam där längre, säger Linderoth.

Nu kommer han att vara stationerad inne på Östersundstravet där han har tillgång till 23 boxar. Östersundstravet har också lovat att bygga nya hagar.
– Ja, det är inte så att jag tänker pensionera mig. Jag älskar det här och brinner fortfarande för att träna hästar. Att nu komma till stallet på morgonen och banan är sladdad och snön bortskottad blir fantastiskt. Nu får jag ägna mig åt det jag vill göra, säger Per Linderoth.

Han berättar att han valt bort mycket för karriären som han nu tänker ta igen.
– Att åka och äta en söndagsmiddag hos mamma och pappa, äta en lunch med en hästägare eller att träffa vänner är något som jag nästan aldrig hunnit med de här åren. Jag tog väldigt illa vid mig då jag fick beskedet att Kenth Persson som jag känner avlidit. Bara 52 år gammal dog han på planen då han tränade sitt fotbollslag. Då blev tankarna ännu starkare att jag inte kan sitta här ensam och må dåligt. Livet är för kort för det. Just nu känns det som att stenar ramlat från mina axlar och beslutet att flytta hem känns helt rätt. Jag är övertygad om att man måste må bra för att prestera, säger Per Linderoth som blir Östersundstränare i december.

Så här långt i år har Stall Linderoth 48 segrar och kört in fyra miljoner kronor. Gården utanför Matfors kommer att läggas ut till försäljning inom kort.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS