Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth: "Orolig för att Stefan Persson ska bli sur"

Foto: MIA TÖRNBERG/RONDEN
Per Linderoth. Foto: MIA TÖRNBERG/RONDEN

I kväll tar Östersunds FK emot Arsenal i Europa League-slutspel.
Östersundsbördige Per Linderoth ska, tillsammans med ett travgäng, besöka Jämtkraft Arena.
– Nästan årets höjdpunkt! Jag ser fram emot matchen något oerhört, säger Linderoth.

Publicerad:

Han har inte bara hästar på hjärnan för stunden, Linderoth. I kväll står delar av Norrland still – då Arsenal sensationellt gästar lilla Östersund för 1/16-del i Europa Leauge.
– Allmänt sportintresserad har man väl varit hela livet, men just fotbollen har inte varit så mycket att följa med Östersundsögon förrän de senaste åren. Det har inte blivit så många matcher på plats med anledning av det yrke man har, däremot jag har sett alla matcher jag kunnat på tv, säger Per Linderoth.

Malmrot och Stefan Persson gör sällskap

Förutom sambon Susanne får han sällskap av två fantaster inom travsporten.
– Susanne har spelat fotboll och är väldigt intresserad, hon var i Bilbao och tittade och ska även på Arsenal-returen.
– Den här gången kommer Anders Malmrot med son samt även Stefan Persson från Halmstad.

"Jag vet ju vilken dålig förlorare han är"

Stefan är en mycket hängiven Arsenal-supporter – till skillnad mot de övriga fyra.
– Ja, det blir två läger. Mest troligt blir han väldigt sur efter matchen och det är det enda som oroar mig. Jag vet ju vilken dålig förlorare han är.
Hur är hypen i trakten för dagen?
– När ÖFK spelade borta mot Galatasaray var det 10.000 människor som följde matchen på storbild på skidstadion och kommunen har ungefär 60.000 invånare, det säger en del. Visst har det varit skidmästerskap i Östersund, men den där lokala anknytningen har inte funnits, det här är något helt annat.

"Kan bli oavgjort"

Hur går det då – om du ska vara realistisk?
– Alltså, jag tror att det kan bli oavgjort i dag. Sedan åker vi naturligtvis på torsk borta, men det finns saker som kan vara till ÖFK:s fördel. Dels konstgräset och dels att respektlösheten – de har spelat precis på sitt sätt oavsett motstånd och inte brytt sig om vilket lag som de ställts mot.

"Oerhört mycket"

Det låter som en viktigt dag?
– Absolut, jag ser fram emot matchen så oerhört mycket. Och det är en anledning till att jag kör i Östersund i morgon, eftersom jag ändå ska till regionen.

FAKTA

Europa League

Uefa Europa League, tidigare kallad Uefacupen, är den näst största fotbollsturneringen för klubblag i Europa efter Uefa Champions League. Uefa Europa League anordnas av Uefa varje säsong. Turneringen blev en stor officiell europeisk turnering säsongen 1971/72 då Uefa tog över Mässcupen, som startade 1955. Från och med säsongen 2009/10 ändrades namnet från Uefacupen till Uefa Europa League.

IFK Göteborg vann Uefacupen 1982 samt 1987. Titelförsvarare är Manchester United.

Källa: Wikipedia.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS