Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindgrens givande defensiv

Foto: HANOLD/ALN
Marcus Lindgren vann med Pokemon Ås i genrepet inför V75-finalen under Elitloppshelgen. Foto: HANOLD/ALN

Det handlade om ett defensivt upplägg med tanke på de kommande V75-finalerna under Elitloppshelgen. Spurtstarke Pokemon Ås kunde ändå vinna V64-inledningen utan att behöva bruka alla sina krafter.

Publicerad:

Marcus Lindgren satt själv i sulkyn bakom Pokemon Ås (e. Kadabra). Från fjärde par utvändigt kunde han smyga med i rygg på The True F. i tredjespår på sista bortre långsidan och sedan avgöra med vad som behövdes sista biten. Segertiden skrevs till 1.14,2a/2.140 meter.
– Jag visade honom bara spöet en gång och hade ryckhuvan kvar. Det kändes mest som han sprang och lekte i det här loppet, kommenterade Marcus Lindgren, som närmast alltså siktar på bronsfinalen under Elitloppshelgen.
– Vi vann den med Bravo Navarone i fjol, så det vore roligt med en repris.

Johan Untersteiners Magnifico (e. Zola Boko) har ännu inte gjort sitt namn rättvisa, men kanske är det på gång nu. Den Håkan ”Hockey” Eriksson-uppfödde fyraåringen imponerade så smått när han i en spårtrappa rundade allt och vann väldigt enkelt.
– Det har krånglat lite för hästen och han har mycket muskler att fylla i sin stora kropp. Men i dag tuggade han bara runt de övriga och kan nog duga även inom V75 framöver, kommenterade Johan, som inledde attacken i tredjespår redan 1.100 meter från mål.
Med 650 meter till mål satt ekipaget i spets och sedan fanns inget motstånd. Det här lovade mer.

Stefan Söderkvist fick så småningom tredje par invändigt med Elisabeth Sandin-tränade Digital Circle (e. Super Photo Kosmos). Ledande Top Yllit såg klar ut i det längsta, men Digital Circle kom med en ettrig och vinstgivande avslutning.
– Jag såg inte vilken som vann. Det var hästar som galopperade och bröt ut, vilket gjorde att det löste sig perfekt för vår del, kommenterade Stefan.

Anna Forssell har haft en trög start på 2017. Årets tredje årsseger kom nu i alla fall genom Lucky Babe (e. Muscle Mass) med Thomas Dalborg i sulkyn. Det löste sig perfekt när Thomas kunde byta vinnarhålet mot andra utvändigt inför slutspurten.
– Det här var en fin häst som inte lade bort några krafter efter vägen. Det löste sig också bra när vi kunde komma ut i rygg på Claes Svenssons häst, kommenterade Thomas, som sedan i augusti både bor och tränar sina hästar inom Axevallatravets område.
Han segrade även med Leif O Jansson-tränade Libellus (e. Rite On Line) efter ledning från start till mål. Det här var årets första start.

Björn Goop lämnade femte utvändigt varvet från mål bakom Ann-Carin Bronsman-tränade Il Tooma (e. Mr Pine Chip) i Sebastian K:s B-tränarserie. Björn hittade ner i andra ytter på sista bortre långsidan, men tvingades sedan ut som första ekipage i tredjespår. Kaching utmanade rejält sista biten, men Goop klarade sig hela vägen.
– Jag var inte säker på seger förrän vi var i mål. Hästen kämpade dock bra hela vägen, sade Björn, som även avslutade tävlingskvällen från spets bakom Mikael Fellbrandt-tränade Vikens Gozo (e. Orlando Vici).

I ett Wången Cup-lopp för ston bjöd Per Nilsson den Henrik Åslund-tränade sexåringen Royal Starlight (e. Enjoy Lavec) på en perfekt smygresa i vinnarhålet. Luckan kom som beställning inför upploppsrakan och spurten räckte mer än väl för att avgöra.
– Hon kändes jättefin och det gick väldigt snabbt till slut, sammanfattade Per, som blev utsedd till Årets komet för 2015.

Det blev stenhårt i mål mellan tre hästar i ST:s unghästserie för treåriga ston. Johan Untersteiners debutvinnare Hip Hurray Boko (e. Yield Boko) spårade i det längsta, men precis på linjen hann ”dödenshästen” Simb Marilyn (e. Pine Chip) och Tahiti Journey (e. Scarlet Knight) ikapp. Men vilken var egentligen först?
– Det var svårt att se, speciellt som jag kom långt ut i banan, sade Jorma Kontio, som fick segern med Björn Röcklingers Tahiti Journey.

I det inledande loppet kunde Claes Svensson spåra från start till mål bakom egentränade treåringen King Osbourne (e. Super Photo Kosmos).
– Jag hade King Osbourne för inkörning, men gillade honom så mycket att jag köpte hästen. Han är klart lovande, kommenterade Claes.

Bo Falsig kom till Axevalla med en häst - men en riktigt bra sådan. Fyraårige valacken Felipe Web (e. Explosive Matter) vann efter avancemang till dödens.
– En stark häst som haft en hel del problem. Det var första gången som han tävlade barfota i dag och det var en klar fördel, sade Bosse.

V64-raden:
6–15–2–3–6–13
6 rätt: 130.159 kronor
5 rätt: 1.126 kronor
4 rätt: 98 kronor

Lira nästa gång:

Bo Hellqvist-tränade jätteskrällen Moliere (V64-6) avslutade väldigt rappt i skymundan som trea för Kim Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS