Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linus Boy avslutade travåret

Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Foto: Malin Albinsson / TR BILD

Rikard N Skoglund ramade in årets sista V75-omgång.
Han avslutade med att att sätta dit Linus Boy som därmed blev årets sista vinnare i Travsverige.

Publicerad:

Årets sista travlopp i Sverige blev rivigt kört. Åke Svanstedt bakom Southwind Feji (e. Muscle Hill-Fillyantrophy) utmanade favroriten Reverend Wine (e. Pastor Stephen-Fox Valley Lover) och Carl Johan Jepson i en snabb öppning. Det krävdes 10,1 första 500 meterna för att Reverend Wine skulle ta ledningen.

Han höll länge in på upploppet men kunde inte stå emot en vild spurtande Linus Boy (e. Zola Boko-Recos Lady) på upploppet. Rikard N Skoglund, som tog en V75-dubbel denna Nyårsafton, var förstås nöjd efter segern med Timo Nurmos-tränade Linus Boy.

– Det var en jättetrevlig häst och vi hade ju ett klurigt läge på förhand så det var bra att det kördes lite där framme i början. Vi fick bra ryggar och han avgjorde väldigt lätt på det här långa upploppet, sa Rikard Skoglund som firar Nyårsafton hos Ulf Stenströmer innan det är dags för V86 på Solvalla i morgon.

Adrian Kolgjinis treåring The Gambler visade fortsatt toppform då han enkelt vann V75-5. Från spår åtta styrde André Eklund till andra ytter för att sedan kliva fram i dödens efter ett varv. Ekipaget tryckte sig till ledningen in i sista kurvan. Sedan lämnade de sina motståndare och vann enkelt på tiden 15,4/2140a.

I långloppet för hästar som tjänat högst 425 000 kronor (V75-6) höll Payet D.E. (e. Main Wise As-Cindy T.Boko) på att ställa till en olycka i en ogiltig start. Han bröt ut och var nära att får Johan Untersteiner ur sulkyn bakom Jimpeto Joy. I den giltiga starten skötte han sig och vann loppet med Kim Eriksson i vagnen. Det blev ett loopp i fjärde ytter med attack dryga varvet kvar. Mitt på upploppet hitta Kim Eriksson lucka invändigt och gick starkast till slut.

– Han såg lite seg ut på bortre långsidan och jag undrade om han skulle tröttna då. Men då tussarna drogs sa det pang och han gick verkligen ända in i mål, sa en jublande glad Sybille Tinter som tränar fyraåringen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS