Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel vann Atlantique

Foto: GERARD FORNI
Lionel och Franck Nivard vann Prix de l'Atlantique på Enghien under lördagen. Foto: GERARD FORNI

Det blev norskägde Lionel som med lätthet tog hem storloppet Prix de l'Atlantique (€200.000) som avgjordes på Enghien under lördagen.

Publicerad:

Un Mec d'Heripre stack till ledningen för att efter en bit släppa till Robert Bergh-tränade Kadett C.D. som kördes av Dominik Locqueneux. Lionel (e. Look de Star) följde med i rygg på Increased Workload efter första sväng där den sistnämnde kördes till tät med knappt ett varv kvar för att omgående släppa till Kadett C.D.
Lionel blev då kvar i tredjespår fram till drygt 500-600 kvar då han kom ner utvändigt om ledaren. En bit inne på upploppet galopperade Kadett C.D. samtidigt som Lionel klev undan till mycket lätt seger på 1.12,2a/2.150 meter.
Lionel kördes av Franck Nivard och tränar gör Fabrice Souloy. Dessa båda vann Prix de l'Atlantique för andra året i rad då Franck Nivard satt bakom Fabrice Souloy-tränade Moving On som vann loppet ifjol.
Tiego d'Etang hade innerspår bakom startbilen och galopperade direkt i startögonblicket. Den nioårige hingsten svarade sedan för en stark upphämtning. 500 kvar satt han i sjätte ytter, men avslutningen var mycket bra och han hann fram till andrapriset. Un Mec d'Heripre spurtade vasst mellan hästar till tredjepriset. I skymundan spurtade Billie de Montfort också bra sista biten efter sen lucka och blev sexa.
Bird Parker, som i veckan blev klar för Harper Hanovers lopp, satt en bit ner i kön, men galopperade under avancemang cirka 700 meter före mål och blev diskvalificerad.
Daniel Redéns Luckycharm Hanover, som kördes av Pierre Vercruysse, slutade oplacerad efter en resa i fjärde-femte inner, medan Increased Workload, som efter en tuff inledning satt i rygg på ledaren med mindre än ett varv kvar till mål, stumnade över upploppet och slutade oplacerad.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.