Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Litar på deras beslut"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Nya Zeelands representant i kusk-VM, Blair Orange, misstänks för inblandning i uppgjorda lopp i hemlandet. Så här ser Svensk Travsports sportchef Petter Johansson på saken.

Publicerad:

– Det här är nya uppgifter för mig. Det går inte att döma någon på förhand, även om det här innebär en skugga över den som är misstänkt, säger Petter Johansson.
– Nya Zeeland har valt den här representanten och då litar jag på att de anser honom vara en god ambassadör för sitt land och för kusk-VM.

Ser du det som en säkerhetsrisk att en kusk som är misstänkt för att ha varit delaktig i att göra upp lopp kör på svenska travbanor?
– Jag ser det inte som någon stor risk för våra tävlingar. Framför allt inte med tanke på att han kommer köra hästar han inte känner till, han kommer köra mot kuskar och tränare som han inte har något större band till. Så jag är trygg med att loppen kommer genomföras korrekt.

I Sverige har vi vid ett par tillfällen sett att kuskar stängts av från att tävla under en period i väntan på dom. Vad skiljer dem från Blair Orange?
– Sådana beslut har tagits tidigare och det är någonting man får ta från situation till situation. Nu är Blair Orange en representant för Nya Zeeland och vi får lita på att de har tagit ett korrekt beslut att låta honom delta i travlopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS