Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Löfqvists duo på gång: ”Som en demon”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Tony Löfqvist. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Efter framgångarna har Tony Löfqvist och hans hästar lyst med sin frånvaro. Nu berättar Åbyprofilen om skadan, planerna och tränarbytet. 

Publicerad:

I vintras presenterade Tony Löfqvist och hans hästar sig rejält för travpubliken. Den färgstarke tränaren syntes flitigt i media i samband med att hans hästar No Comment och Vikings Preacher tävlade inom de stora streckspelen. Till slut kunde tränaren skrika ut sin glädje i direktsändning när Vikings Preacher vann klass I-finalen på hemmaplan i februari.
Sedan början av april har det inte blivit några fler starter och nu berättar Löfqvist varför.
– Tredje maj konstaterades en mindre gaffelbandsskada på No Comment samtidigt som Vikings Preacher var jättefin. No Comment behövde tre månader i hagen och då bestämde jag mig för att släppa ut båda hästarna på sommarbete, säger Löfqvist.

Ny tränare

En titt på träningslistan visar att bara No Comment är kvar i Löfqvists träning på pappret. Vikings Preacher tränas numera av Åbykollegan och vännen Stefan Granlund.
– Stefan är en kamrat som har hjälpt mig med hovarna på mina hästar. Han är en grym hovslagare och en trevlig människa. Där jobbar även Frida Dahl som hjälpt till med ridträningen av mina hästar – och som varit en stor del i framgångarna. Även No Comment kommer att tränas av honom framöver.
– Vi har gemensamt kommit fram till träningsupplägg och jag kör ett snabbjobb i veckan.
Och nu börjar det hända grejer igen. No Comment ska börja träna i morgon samtidigt som Vikings Preacher gör sig redo för comeback. Upplägget är nytt, optimismen densamma.
– Vikingen ska gå provlopp nästa vecka och om allt känns bra efter det så anmäler vi honom till ett V7-försök på Jägers första oktober. Han känns som en dröm. Sommarbetet blev helt rätt för honom och No Comment ser ut som en miljon.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS