Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Brage hos Persson

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Lome Brage är ny hos Jan-Olov Persson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

På papperet har han endast Smedheim Solan. Men faktum är att Jan-Olov Persson tränar två av de startande i Vårbjörken på Umåker (V75-5) och har under veckan varit involverad i ytterligare två...

Publicerad:

Så vad pratar vi om? Jo, till att börja med är elvaårige Lome Brage (e. H.G.Balder, 33 segrar och nästan tre miljoner kronor) ny i Jan-Olovs träning. Hästen följde med transporten hem från norska Bjerke i lördags.
– Även Tekno Odin åkte med i samma hästbuss och båda hästarna ska verka i avel hos mig. Däremot är det bara Lome Brage som jag själv kommer att träna. Tyvärr har det inte gått att lösa pappersdelen med Norge ännu, så därför står jag inte om tränare på papperet. Jag hoppas att detta ska vara klart innan lördagens start, berättar Persson.

Tekno Odin kommer även fortsättningsvis att tränas av Öystein Tjomsland, men då på Bergsåkersfilialen. Ytterligare en av de startande i Vårbjörken mellanlandar i veckan hos Jan-Olov.
– Det är Myrfaksen som ska övernatta. Så jag är nästan involverad i halva fältet, påpekar Persson.

Vilken har då bäst chans att besegra Månprinsen A.M.?
– Det blir nog svårt för alla, även om det är lite större chans över kort distans. Jag har inte givet upp på förhand, men Månprinsen vann på 1.22 full väg senast och är svårslagen.

Men vilken har största möjligheten?
– Det är svårt att säga, det krävs kanske stafettkörning för att det ska lyckas. Först Lome Brage, därefter Tekno Odin och sedan kommer jag med Smedheim Solan till slut, fortsätter Persson med ett skratt.

En intressant utrustningsändring har också Hagmyrentränaren i rockärmen.
– Det kan bli så att Smedheim Solan får tävla barfota runt om. Det har han inte gjort i Sverige ännu, men jag vet inte hur det varit i Norge. Det känns i alla fall spännande.

Förra året vann Odin Tabac Vårbjörken närmast före Myrfaksen och Tangen Haap. Månprinsen A.M. galopperade då över mål.

Startlista, Vårbjörken, Umeå

Lopp 9 (V75-5)

1640 meter auto

1. Tekno Odin – Ulf Ohlsson
2. Järvsörappen – Jomar Blekkan
3. Myr Faksen – Ove A Lindqvist
4. Lome Brage – Erik Adielsson
5. Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
6. Art Kjarvald – Ulf Eriksson
7. Guli Storm – Gustav Andersson
8. Art Nökkve – Håkan Skoglund
9. Smedheim Solan – Jan-Olov Persson
10.Tangen Haap – Björn Karlsson
11.Odin Tabac – Jörgen Westholm
12.Finnskog Sjefen – Henrik Kulblik

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS