Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lönborg förhoppningsfull

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Michael Lönborg kan få en fin måndagskväll i Halmstad. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Jägersrotränaren Michael Lönborg kan få en väldigt trevlig kväll i Halmstad. Bland annat har han en treåring till start som jagar tredje raka segern.

Publicerad:

Om vi börjar med V64-hästarna är det två till antalet. Först ut är Tiramisu (V64-1), som kom bort senast i ett V75-lopp under Derbyhelgen på Jägersro.
– Hon kom aldrig in i loppet någon gång då det handlade om en spårtrappa. Det är bara att glömma den starten och jag hoppas att formen är lika bra som tidigare, säger Michael Lönborg.

Ikväll vankas femtespår i voltstart från 20 meters tillägg, något Lönborg inte är helt tillfreds med.
– Hon har väldigt mycket passgång i sig från början. Visserligen klev hon iväg från fjärdespår för tre starter sedan i Halmstd, men jag är tveksam till att hon reder ut det ikväll när springspårhästarna kommer fort förbi. Hon har blivit bättre och klarar kanske starten, men det är alltid svårt att vinna från 20 meters tillägg. Om man tar fyra-fem streck ska hon med på kupongen.

Desto större tro har Jägersrotränaren till treårige Run Ceasar Run i V64-3. Muscles Yankee-sonen har inlett karriären på bästa sätt med två raka segrar. Kan det bli en tredje triumf ikväll?
– Chansen finns, han är med i loppet och har fått bra utgångsläge. Men konkurrensen skärps varje gång och det blir allt svårare. Allt känns i alla fall bra och jag hoppas han gör bra ifrån sig på nytt.

Springspår är vad som gäller för Run Ceasar Run.
– Jag kör definitivt i ledningen om vi kommer dit. Han var väldigt mycket bättre i sin andra start och har han fyllt ut sig lite till är jag nöjd. Senast hade vi lättat honom i balansen fram och satt på can't see back-muffar, samt körde brara med fast bomull i öronen. Det gör vi även ikväll.

Utanför V64-spelet har Michael Lönborg två hästar i det inledande tvååringsloppet; Mellby Entita som han kör själv och Uppity, som körs av Jeppe Juel.
– Det är svårt att sära på hästarna vem som är bäst. Den som har bäst utgångsläge är Uppity, därför måste jag nog säga att hon har bäst chans just den här gången, men det är två fina hästar, hälsar Michael Lönborg.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS