Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lönborg smyger i bakgrunden

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Michael Lönborg drömmer om Oslo Grand Prix-helgen med sin Wanaka. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I skymundan av Danskt Hoppe Mästerskap har Michael Lönborg ett intressant miljonsto till kval under söndagen i Odense.

Publicerad:

Tidigare Jägersrotränaren Michael Lönborg ser fram emot att känna på USA-födda, men tidigare Kanadastationerade, fyraårsstoet Wanaka (e. Manofmanymissions-Classic Belle e. Classic Photo). Hon vann förra året bland annat finalen i Celias Counsel Series (C$33.200) för treåriga ston på Mohawk Raceway.
– Jag har som snabbast kört 1.16/1.600 meter med 1.12 sista 500 på ett bra sätt. Efter det är hästen behandlad på ett par ställen och jag har förhoppningen att hon ska vara ännu bättre den här gången. Jag kommer inte köra fortare i kvalet än i det där jobbet, utan viktigast är att få de rätta svaren, hur hon känns och fungerar, berättar Michael för danskhv.dk.

Han betonar att hästen verkligen måste vara riktigt bra för att det ska bli aktuellt att tävla med henne under det här året, annars väntar avel istället. Elitloppshelgen kommer för tidigt, men Lönborg drömmer om att ha Wanaka redo till Oslo Grand Prix-helgen i mitten av juni.
– För att det ska bli aktuellt krävs att hon först känns fin på söndag och därefter får ett lopp i kroppen i mitten av maj, där hästen visar att hon är klar för större uppgifter. Det är alltså flera pusselbitar som måste falla på plats.

Wanaka har hittills tagit sex segrar och tjänat nästan en miljon danska kronor. Hennes rekord är 1.10,6a/1.609 meter. Mamman Classic Belle är halvsyster med Hambletonian-tvåan Whiskey Tax (e. Revenue). I moderstammen hittar vi som mormors mor Jan Johnson och Berndt Lindstedts dubbla BC-vinnare Me Maggie (e. Prakas).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS