Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lorenz slog till med Helenas Po

Foto: Martin Langels/ALN
Katarina Lorenz är uppfödare, ägare och tränare till Helenas Po och på torsdagskvällen skrällde duon på Eskilstuna. Foto: Martin Langels/ALN

Den som inte vinner så ofta har all anledning att vara själaglad när det inträffar. Katarina Lorenz strålade ikapp med den nedåtgående solen sedan hon för andra gången i sitt 56-åriga liv lyckats triumfera med överraskningen Helenas Po i torsdagens andra Sundbyholmslöpning.

Publicerad:

–  Man tror nästan inte att det är sant. Det här var ju hur kul som helst, kommenterade hon i segerintervjun. Den tioårige fuxen fick en perfekt resa och kunde under Katarinas drivning säkert besegra favoriten Strong  Lady Edla.
Ekipagets första femetta noterades 2015, innan dess hade det dröjt sju år för Katarina innan hon vann ett lopp igen. Det duggar inte tätt precis.
– Men desto roligare. Det har varit mycket bekymmer med honom och han var värd den här framgången.
En invändig smygare och en rejäl finish presterade tioåringen som inte precis rosat marknaden, den av Katarina uppfödde valacken hade bara tjänat 30 000 på 20 starter och har nu 10 000 mer. Vinnartiden blev 1.16,6/2.140auto.

Annars dominerade "hemmalaget". Christian Riedl inledde med överraskningen Andigo som från utvändigt ledaren hade avgjort redan före upploppsrakan.
– Hästen har bra kapacitet men är inte att lita på. Säker att vinna var jag inte förrän mållinjen passerades, det var nära galopp flera gånger. Dessbättre höll han sig i trav och vann lätt med krafter kvar, förklarade den duktige amatören som väntar sig mer framöver av sin fyraåring. Hans 1.18,7/2.140 volt alltså en bra bit från botten.

Efter 24 startförsök utan förstaplats spräckte Stampede i den 25:e nollan i segerkolumnen och gjorde det med besked. Christer Nyström placerade Scarlet Knight-sonen utvändigt ledaren, pressade sig till övertag 300 kvar och övertygade.
- Ingen direkt överraskning, förklarade Nyström trots att vinnaren gav över 17 i odds. Han var betydligt bättre än i årsdebuten efter lång frånvaro och mötte ju enklare motstånd. Bra prestation och han hävdar sig säkert bra en bit till.
Vinnaren rekordsänkte till 1.14,9/1.640auto -  för övrigt kvällens snabbaste sedan första 500 inletts under 1,11.

Sofia Adolfsson är en av landets främsta montéryttare och hon lotsade varsamt in Senorita Edel till seger i V4-2. Från rygg ledaren hittade stoet problemfritt ut i slutsvängen och kunde enkelt övermanna ledande Örebrokollegan Superman Tour.

Två före detta proffstränare, Jan Raumer och Roland Jansson, vann var sitt lopp inom V5-spelet. Den förstnämnde inledde då hans Chase Dreamcatcher efter spårsnål löpning de första två varven kunde attackera före slutböjen och snyggt hålla undan för skuggande Toohotforyou.
– Det är underbart att han fungerade igen efter massor av trassel, inte minst med magen. Segern var bara bonus men han var ju duktig och orkade hela vägen. När hästen är frisk har han god kapacitet för klassen, summerade en  nöjd och rörd vinnarkusk.
Chase Dreamcatcher vann på goda 1.16,8/2 660 meter.

Jansson kunde inte hålla upp ledningen med Buckpasser men från rygg ledaren löste sig allt smärtfritt och sexåringen kunde vinna komfortabelt.
– Satt fast senast i Visby och visade gryende form då. Nu vann han utan att jag behövde jaga. 
Sedan skickade Rolle en varm passning till sin sambo Åsa Lindberg.
– Tränaren har gjort ett gott jobb och det finns mer att hämta.

I 32:a framträdandet kom till sist en seger för Davy Jones Sisu. Då tempot bedarrade efter knappt ett varv skickade Tomi Haapio fram fyraåringen till utvändigt ledaren 1 000 kvar, tog över före slutsvängen och höll lekstuga på 1.15,6/2 140auto. Gör framsteg hela tiden i år och kan bli spännande att följa framöver om han fortsätter att utvecklas.

Första fullträffen noterades också för Global Traveler som släppte ledningen ifrån sig och bjöds perfekt resa i lärlingsloppet med Amanda Hellström i sulkyn. Via 1,13 sista halvvarvet höll vinnaren säkert undan för mer betrodde Spero Ducere som hade en del "trafikproblem" på vägen.

Från rygg ledaren avgjorde Hope of Joy väldigt enkelt för Anders Göstasson som efteråt öste beröm:
- Han kan bli riktigt bra den här när han nu börjat fatta vad det handlar om. Hittills har han inte alls visat hela sitt register.
Via 1,11,5 sista 500 utan att pressas tog hingsten sin andra årsseger och 1,15,5/2.140 auto alltså långt ifrån botten.

Sista loppet avgjordes i starten då Andreas Hammarström kunde svara upp ledningen med Azumi. Hästen fick sedan dämpa och joggade  utan att pressas ifrån motståndet sista 300.

BIG BEAR

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS