Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lover Face satte nosen först

Foto: HANOLD/ALN
Lover Face sprang in 29.700 euro till sina svenska ägare. Foto: HANOLD/ALN

Lover Face tog idag sin första seger på fransk mark och för tränaren Fabrice Souloy.

Publicerad:

Den gamle Veijo Heiskanen-träningen hamnade så klart långt ner från bricka 15 i Prix de Montsoreau och sågs som sjua i andraspår innan Jean Michel Bazire lyckades skaka fram en rygg i tredjespår med dryga kilometern kvar att springa. Draghjälpen var god och först i utgången av sista sväng kunde Bazire vrida på Lover Face (e. Love You) för fullt.
I en mycket tät slutstrid lyckades åttaåringen sätta nosen före tappre Unbridled Charm, som inlett i dödens, tagit över täten mitt i loppet och sedan stridit till sista blodsdroppen.
Björn Goop körde egentränade Rooibos och hästen såg väldigt formstark ut som sexa. Hästen smögs fram från fjärde ytter och gick i mål med till synes gott om sparat bakom en mur av hästar.
Robert Berghs Brasil Boko var chanslös från femte inner för Dominik Locqueuneux och svenskägde Capello Bob blev frånåkt från tredje invändigt.
Segertiden blev 1.11,9a/2.100 meter och förstapriset var 29.700 euro. Lover Face ägs av Bengt Olsson i Hjälteby.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.