Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgren och Mange i topp

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Racing Mange slog Derbyvinnaren Who's Who. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Derbyvinnaren åkte på stryk i gulddebuten, men Örjan Kihlström såg nästan lika nöjd ut som vinnande Joakim Lövgren.

Publicerad:

Joakim Lövgren gjorde sitt drag vid exakt rätt tillfälle i Östgötaloppet (V75-6) med Racing Mange (e. Orlando Vici). Han lämnade tredje par utvändigt 1300 kvar och kunde överta ledningen från Johan A Nilsson och Lucifer Lane varvet från mål. Detta efter att den sistnämnde tvingats till 1.12,2 första varvet.
– Loppet blev lite oväntat. Jag trodde kanske att vi eller On Track Piraten skulle kunna komma fram och överta täten efter en bit, men med tanke på att det blåste så mycket var det ganska skönt att slippa gå i spets över lång distans. Jag hade mycket att köra med och Racing Mange gick på lätta ben över mål, sade Joakim Lövgren, som vann på 1.12,8a/2640 meter.
Racing Mange har tävlat mot de allra bästa allt sedan två års ålder.
– Han tjänade runt miljonen redan som tvååring och har fått många tuffa lopp. Men det här är en riktig hjälte som krigar och alltid gör sitt bästa. Det är starkt gjort att hålla sig i toppen under så många år, fortsatte Lövgren, som poängterade att det rör sig om en speciell häst på många sätt.
– Han är lite som Emil i Lönneberga, har mycket hyss för sig. Det handlar verkligen om en stor personlighet.
Förstapriset var 200.000 kronor och hälften så mycket fick Pasi Aikios Derbyvinnaren Who's Who. En annan häst med stor personlighet.
– Det går nog inte att hitta en trevligare häst än Who's Who. Han gjorde ett jättebra lopp i dag, men det blev för många hästar att gå runt för att kunna vinna, sade Örjan Kihlström.
Trea slutade evighetsmaskinen On Track Piraten.

Carl Johan Jepson visade i silverförsöket (V75-5) varför han är en av Sveriges hetaste kuskar just nu. Han ryckte tussarna på Mack Dragan (e. Zola Boko) redan i starten och lyckades  forcera sig till spets in i första kurvan trots åttondespår bakom vingen. Väl där släppte han till M.T.Joinville för att sedan hitta ut och avgöra över upploppet. En av dagens absolut bästa kuskinsatser. Mack Dragan fick 400.000 kronor när han senast vann Orebro Intn'l, men verkar bara växa med uppgifterna hela tiden.

Från ledningen segrade även lovande Henriette Larsen bakom Jonny Mårtensson-tränade Secret Mission (e. Muscles Yankee) i det avslutande bronsförsöket. Efter 1.12,0 första varvet räckte det hela vägen, även om Urgent Call närmade sig hastigt sista biten.
– Jag försökte dra urryckarna, men det gick inte. Jag var lite rädd för att vi förlorat loppet på det, kommenterade Larsen, som dock klarade sig precis.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS