Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgrens första E3-vinst

Foto: Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Joakim Lövgren ordnade sin första E3-finalseger. Foto: Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Tack vare högt tempo och en riktigt bra häst kunde Jägersrotränaren Joakim Lövgren ta sin hittills första E3-finalseger.

Publicerad:

Det var treåriga stoet Zara Kronos (e. Raja Mirchi) som ordnade den här historiska vinsten för Lövgren. Detta efter att ledande Flash Am tvingats öppna första varvet efter 1.11,5 och favoriten Aleppo Pine galopperat bort sig. Det räckte mer än väl med stark spurt från tredje/fjärde par utvändigt. Segertiden skrevs till 1.12,7a/2140 meter och förstapriset var 925.000 kronor.
– Hon var vårt bästa tvååriga sto och man behöver ett kvitto mellan varven att konceptet fungerar. Det är stort att vinna E3, svarade Joakim Lövgren, som alltså aldrig tidigare vunnit en E3-final.

Det hade inte skötaren Jonas Oscarsson heller. Hans glädje gick inte att ta fel på.
– Det här betyder allt!

Joakim Lövgren fyllde på:
– Jag känner igen mig från då jag var i den åldern,; det var härligt att få ge Jonas den här segern. Jag vet att Zara Kronos betyder allt för honom.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS