Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lucas Wallin öppnar eget

Foto: Simon Hagen/Stalltz.se
Lucas Wallin hoppas kunna dra igång som egen tränare inom kort. Foto: Simon Hagen/Stalltz.se

För några veckor sedan valde Lucas Wallin att säga upp sin anställning hos Åke Svanstedt. Nu smider den lovande lärlingen nya planer.

Publicerad:

– Tanken är att dra igång en egen verksamhet under hösten. Flera personer har hört av sig och vill sätta häst i träning hos mig och blir det verklighet provar jag i egen regi, säger Lucas Wallin.

Om alla pusselbitar faller på plats hoppas Lucas kunna dra igång med sex-sju hästar. Redan idag finns en travare i hans stall.

– Jag köpte en tvååring på mixedauktionen på Meadowlands i somras. Han har gjort en start (femma) för Jenny Melander.

Det handlar om Yankee Doodle Andi (e. Yankee Glide-Lady Andi), 1.17,3/$265, som förutom sin femteplats varit ute i två babyrace.

– Han känns fräsch och fin för dagen och har cirka 1,5 månad till start. Jag tycker att tvååringen utvecklats en hel del sedan jag började träna honom.

Lucas Wallin har varit i snart 2,5 år i USA och mesta delen av tiden har han tillbringat hos Åke Svanstedt.

– En lärorik tid på många sätt. Sedan jag slutade hos Åke Svanstedt har jag varit runt hos flera tränare, bland annat hos Julie Miller och Ron Burke.

För dagen hjälper han till hos Marcus Melander, men han har också en hel del uppsittningar i lopp. Han har vunnit sju lopp i år och kört in 151.244 dollar. Förra året blev det 18 vinster på 78 starter och 192.826 dollar.

– Jag har kört fyra kvällar den senaste veckan, bland annat för Tony Alagna, Ron Burke och Nancy Johansson.

Huvudmålet för Lucas Wallin är klart.

– Självklart vill jag bli proffstränare i USA, säger Lucas Wallin, som åker till Lexington inom kort för att övervaka den stora unghästauktionen.

– Förhoppningsvis blir det några köp också.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.