Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Luddes tvååring vann – på svenskt rekord

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Lutfi Kolgjini och Smokin Joe (arkivbild). Foto: LEIF NORBERG/ALN

1.12,6a/1640 meter. Det skulle kunna vara sluttiden i ett snabblopp för eliten. 
Men faktum är att det handlar om tvåårige (!) Smokin Joe (e. Lavec Kronos) vilket samtidigt innebar nytt svenskt rekord!
– Vi har en fantastisk sport på Jägersro, sade Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

MALMÖ. Från ett fjärdespår bakom startbilen satt ekipaget tidigt placerat i ledningen och väl där hölls alltså farten väl uppe. 
– Han har inte varit ute på ett tag och var väldigt löpsugen. Hästen som liftat med i rygg (Filur Sisu) avslutade bra, men min häst sträckte ärligt på sig, berömde Lutfi Kolgjini som närmast laddar mot en Breeders Course-final på Wolvega. 
– Ja, så blir det och om gud vill och benen håller så siktar vi därefter mot Uppfödningslöpningen på hemmaplan, fortsatte Kolgjini som - av förklarliga skäl - bara hade superlativ att säga om sin häst. 
– Man har lagt märke till honom hela tiden, en klok och tillgiven häst som dessutom visat bra moral på tävlingsbanan. Man ska ge alla hästar samma förutsättningar, men visst får man extra känsla för vissa hästar. 
Segertiden innebar alltså samtidigt svenskt rekord och Lavec Kronos-sonen putsade därmed till förre rekordinnehavaren Coin Perdus tidigare notering med en tiondel, vilket sattes i förra årets final av Svensk Uppfödningslöpning. 

Ny reklamhäst för Öhman
Hemmaamatören Mats Öhman har skördat fina framgångar med bland annat Beverly Boulevard under dem senaste åren. Och sett till tisdagens tävlingar verkar han ha fått fram en ny reklamhäst, denna gång i form av Stig Brodde (e. Revenue). 
– Man hade ju nästan glömt hur denna vinnarcirken ser ut, skämtade Mats Öhman när han mötte upp efter segern.
I sulkyn satt Christoffer Eriksson som trots en tuff inledning kunde agera lugnt upploppet ner. 
– Han fick öppna rejält och jag ville köra i ledningen, men Peter (Hurry Dynamite) körde till rejält. Som tur var galopperade den och även om han spriunger lite i sin egen värld så gör han det bra och det kändes ssom om det fanna krafter kvar, berömde Christoffer Eriksson. 
Men det har knappast varit någon spikrak väg till framgång. 
– Nej, verkligen inte!
– Han var segerlös när han kom till mig och snacka om att det är en problemhäst. Han har galopperat i 14 av 19 starter för Svante Båth och inför denna start hade han gjort detsamma i två av tre starter för mig. Det finns alltså ännu mycket att göra med honom och ännu gäller bomull i öronen och fast öronkappa. Men vi kämpar vidare då jag både hoppas och stror att det är en riktigt bra häst, avslutade Mats Öhman.

Svårt på V5
Liksom förra veckan var det skrällarnas kväll på Jägersro. Condor Motion (e. Adams Hall), Elle Mearas (e. Prodigious), Miss Pixel (e. Olimede) och Onceforall Face (e Viking Kronos) gjorde Smokin Joe sällskap som vinnare på V5 där utdelningen nästan nådde upp i 80.000 kronor. 

Värd att bevaka: Källna Igor blev rejält uppvaktad i ledningen och höll med tanke på det tuffa tempot storstilat fram till en andraplats. Monica Sahlgren_fromell visar fortsatt form på stallet och hennes femåring efter Igor November är värd att passa. 

Kvällens vinnare på Jägersro:
Lopp 1: Staro Leonardo (e. Make It Happen) - Joakim Lövgren. 
Lopp 2: Dynamic Raja (e. Raja Mirchi) - Ola Samuelsson.
Lopp 3: Stig Brodde (e. Revenue) - Christoffer Eriksson (Mats Öhman). 
Lopp 4: Lill Hugo (e. Adams Hall) - Fredrik Berg (Svend Dyhrberg). 
Lopp 5: Smokin Joe (e Lavec Kronos) - Lutfi Kolgjini. 
Lopp 6: Condor Motion (e. Adams Hall) - Håkan B Johansson (Hans Crebas).
Lopp 7: Elle Mearas (e. Prodigious) - Adrian Kolgjini (Carl-Otto Göransson). 
Lopp 8: Miss Pixel (e. Olimede) - Kim Eriksson (Marcus Jönsson).  
Lopp 9: Onceforall Face (e. Viking Kronos) - Jeppe Juel. 

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS