Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer bjöd på uppvisning: "Vet inte vad jag ska säga"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer hade en fin kväll på hemmabanan Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Jägersros Conrad Lugauer vinner fler lopp än på länge. Under onsdagen inkasserade han en ny dubbel på hemmabanan – båda i överlägsen stil.

Publicerad:

Conrad Lugauers stallform fortsätter att vara på topp. Fyraårige Nolimitjimmit (e. Love You) var totalt överlägsen i ett sprinterlopp på hemmabanan. Lugauers häst inledde i tredjespår runt första sväng och nådde spets 1050 meter från mål. Efter att ha varvat på 1.11,7 putsade han till sitt rekord ordentligt – mållinjen passerades på 1.11,4a/1640 meter.
– Det var en bra prestation även om jag inte kom iväg så pass bra som jag hoppades. Hästen var stark hela vägen, säger Conrad Lugauer.

Segerreceptet var samma med fuxen Norton Commander (e. Gift Kronos). Conrad Lugauer körde till ledningen med ett drygt varv kvar till mål och lät sedan inte övriga komma i närheten. Norton Commander har börjat strålande med åtta segrar på tolv starter.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Hästen är helt fantastisk. Det är en fröjd att jobba med sådana här hästar. Hästen är snygg och har många bra egenskaper. Vi gillar honom skarpt så klart. Nu siktar vi på ett lopp på Solvalla under kriteriehelgen där Marc (Elias) ska köra, säger Conrad Lugauer.

Erik Adielsson körde till ledningen med Stig H Johansson-tränade Kent's Laddie (e. Love You) och från den positionen kontrollerade sedan den treårige hingsten händelserna på säkert vis. Karriärens tredje seger var ett faktum sedan ekipaget kommit i mål på 1.13,9a/2140 meter.
– Hästen har visat kvaliteter tidigare. Han kändes väldigt mycket bättre idag och Stig har verkligen hittat nya växlar på honom. Han kändes verkligen fin i provstarten och då fick jag upp hoppet, säger Erik Adielsson.

Erik Adielsson var på hugget på Solvalla denna kväll. Inom V86-spelet satte han även dit Maria Andreasson-tränade Tourzo (e. Zola Boko) från rygg på ledaren. Luckan uppenbarade sig in på upploppet och det treåriga stoets första seger i karriären var ett faktum.
– Hon tar inte långa steg den här hästen, men hon tar många. Vi körde mycket på uppstuds, men hästen var riktigt fin och stod för en riktigt bra insats, säger Erik Adielsson.

Kvällens tredje dubbelvinnare inom V86 var Veijo Heiskanen. Ledningen hela vägen var segermelodin tillsammans med Yaganashi (e. Quite Easy U.S.). Åbytränaren gästade huvudstadsbanan och lämnade som en vinnare.
– Hon var jätteduktig idag. Jag trodde att tilläggshästarna skulle vara för tuffa, men hon kämpade väl. Hästen har tränat på och hon har blivit allt bättre för varje start. Det är en häst under utveckling som har ett väldigt vägvinnande steg, säger Veijo Heiskanen.

Veijo Heiskanen var påpassligt offensiv med Love No Limit (e. Love You) och satt i tät 850 meter från mål. Väl där gick det femåriga stoet undan till en smått överlägsen seger. Den tredje för året.
– Hon blir hela tiden bättre undan för undan. Det finns mycket fart i hästen och det är en fin sort när hon fungerar fullt ut. Hon springer och bryter lite, men kan springa riktigt fort trots det, säger Veijo Heiskanen.

Ingen start sedan slutet av juli och ingen seger sedan mars månad, men under onsdagskvällen hade Peter Untersteiner fått egentränade Sobel Conway (e. Conway Hall) i perfekt slag. Efter ett lopp i tufft tempo styrde Peter Untersteiner på över upploppet och hans femåring avslutade starkast till en säker seger. Mållinjen nåddes på 1.12,1a/2140 meter.
– Det var längesedan han vann. Den här gången valde jag att inte köra något från start och sedan fick vi bra ryggar. Det var ett härligt upplopp för min del. Han har gjort det bra under karriären och blev miljonär i och med dagens start. Han kommer att vara med ett bra tag till, säger Peter Untersteiner.

Jerry Riordans Tropicana Ås (e. Manofmanymissions) har haft ett fint år och den här kvällen noterades det fyraåriga stoet för årets sjätte seger. Tropicana Ås stod för en rejäl avslutning och höll undan säkert sista biten. Segertiden 1.13,9a/2640 meter är nytt svenskt rekord för fyraåriga ston.
– Det här är en jättetrevlig och fin häst. Jag försökte hitta bra ryggar. Hon är väldigt snabb i benen. Hon svarade bra på häst upploppet ned, säger Stefan Söderkvist.

V86 – Solvalla/Jägersro

Rätt rad: 7–6–6–6–3–1–11–10

Utdelning:
8 rätt: 1.876.226 kronor
7 rätt: 6.290 kronor
6 rätt: 304 kronor

Omsättning: 21.648.769 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS