Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer: ”Måste opereras”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conrad Lugauer blir borta från tävlingsbanan i tre månader. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På lördagen var Conrad Lugauer med om en olycka på Jägersro där han träffades av en hästspark – nu tvingas Jägersrotränaren till operation och han blir borta från tävlingsbanan en längre tid.

Publicerad:

Olyckan var framme på Jägersro under lördagen. Conrad Lugauer träffades illa av en hästspark och tvingades besöka sjukhus. Där konstaterades en fraktur och nu kommer Jägersrotränaren att genomgå en operation.
– Jag mår bra, men jag måste bli opererad nästa vecka. Någonting gick itu och vill jag bli fullt återställd behöver jag göra den här operationen. Jag får se hur lång tid det kommer att ta att bli återställd, men läkarna säger att jag kommer vara borta från tävlingsbanan i ungefär tre månader. Men jag kommer att vara med och hjälpa till hemma på gården så mycket som möjligt, säger Conrad Lugauer.

Olyckan till trots väljer Conrad Lugauer att se det som att han hade tur i oturen.
– Det hade kunnat sluta mycket värre. Det var tur i oturen att sparken träffade där den gjorde. Den hade kunnat träffa mig precis var som helst. Är det någon tränare som kan acceptera det här så är det jag. Jag har både Marc (Elias) och Markus (Waldmüller) i stallet som båda är duktiga kuskar.

Campo Bahia förbereds för fullt inför kommande start – som äger rum på Vincennes lördagen den 11 januari.
– Det är bara bra med honom. Han är väl förberedd och startar på Vincennes på lördag.

Och då blir det Marc som ersätter dig?
– Ja, så klart!

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.