Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lunchseger för Piraten

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
On Track Piraten visade upp sig på Hagmyren på tisdagen. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Självaste On Track Piraten – i en spårtrappa med 30.000 kronor till vinnaren. Hagmyren fick finbesök på tisdagslunchen och visst avgick dalahästen med segern.

Publicerad:

Med endast fem hästar till start var det upplagt för pärlbandskörning på innerspåret när storfavoriten On Track Piraten (e. Kool du Caux) kom till ledningen redan i första sväng. Men så blev inte fallet. Ola Åsebö satte nämligen färg på loppet redan efter 500 av sammanlagt 2.640 meter.

Han sände då fram Hard Times utvändigt om On Track Piraten med förhoppningen om att få överta ledningen, men fick nobben av Rikard N Skoglund.
– Han ville att jag skulle släppa, så att han sedan kunde släppa till mig. Men då hade "Uffe" (Ohlsson som körde Beau Mec) gått ut och täckt. Det var ett scenario som inte fungerade för mig, förklarade Skoglund som återigen satt upp bakom Hans R Strömbergs häst.

Hästarna följdes sedan åt sida vid sida fram till sista sväng då Hard Times kastade in handduken. On Track Piraten hade däremot mer att ge och gick undan till en säker seger närmast före Beau Mec som gjorde sin första start sedan i februari.
– Planen var att pulla upp lite och sedan köra undan rejält till slut. Det fick vi inte, men han kände sig ändå kaxig till slut. Det är fantastisk häst som är läcker på alla sätt. Det var kul att han fick visa upp sig på lunchen, sade Skoglund.

Segern var On Track Piratens 46:e i karriären och togs på tiden 1.14,5.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS