Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lysande Aubrion du Gers starkast i tungviktsmöte

Foto: Markus Jalsborn
Aubrion du Gers visade styrkan på Vincennes under lördagen och tog sin sjunde raka seger. Foto: Markus Jalsborn
Jean Michel Bazire tar emot publikens jubel under segerceremonin. Foto: Markus Jalsborn
Foto: Markus Jalsborn
Aubrion du Gers visade styrkan på Vincennes under lördagen och tog sin sjunde raka seger. Foto: Markus Jalsborn

Aubrion du Gers går inte att stoppa för tillfället. Trots en stentuff resa i grupp II-loppet Prix d'Ete var valacken bara bäst på Vincennes och segrade på löpningsrekordet 1.11,2/2700 meter.

Publicerad:

Årets upplaga av Prix d'Ete samlade ett litet men naggande gott fält om sju hästar där titelförsvararen Aubrion du Gers var spelad till favorit före Bird Parker. 

Snabbast ut i volten var Un Mec d'Heripre som enkelt tog hand om spets tillsammans med Frank Ouvrie. Jean Michel Bazire var bra med i andraspår från start och valde att köra framåt, men fick då svar i dödens av Charly du Noyer och Eric Raffin i dödens. Först efter dryga tusen meter nådde Aubrion du Gers slutligen spets, men nästan omgående fick valacken Traders och Yoann Lebourgeois över sig. Första 1200 meter avverkades på 1.11,2 och Aubrion du Gers fick släppa Traders förbi och gå ut i andraspår kort senare. Första 1700 meterna gick via 1.10,4 och längre bak i fältet satt Jean-Pierre Monclin och gottade sig åt tempot med Bird Parker. 

I sista sväng bröt Traders ut och Charly du Noyer fick chansen på innerspår, medan Aubrion du Gers tvingades trava i tredjespår. Men inget skulle stoppa valacken denna dag och när Bazire kastade loss in mot upploppet bet det riktigt bra för Aubrion du Gers som direkt fick en lucka. Sista biten närmade sig en vasst avslutande Bird Parker, men utan att riktigt kunna hota den suveräna favoriten. Aubrion du Gers vann med en längd och landade på tiden 1.11,2/2700 meter. Han sllog därmed sitt egna löpningsrekord från i fjol med fyra tiondelar. Förstapriset i loppet 90.000 euro.

Bird Parker gick klart snabbast till slut och kom i mål på samma tid som vinnaren. Bakom avslutade Tony Gio bra till tredjeplatsen på 1.11,3. Ave Avis tog hand om fjärdeplatsen före Un Mec D'Heripre.

Aubrion du Gers (e. Memhpis du Rib) har nu tagit 37 segrar i karriären, varav sju på raken. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.