Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lysande On Track Piraten tog hem trekejsarslag

Foto: Micke Gustafsson, ALN
Folkkära On Track Piraten gjorde det igen! Tränaren Hans R Strömberg och skötaren Lina Pergenius bjuder på segerleenden efter triumfen på Rommetravet. Foto: Micke Gustafsson, ALN

Det första uttagningsloppet till Olympiatravet gav en rykande upploppsduell mellan Digital Ink, Zenit Brick och On Track Piraten. Och det var Dalarnas stora stjärna som tog hem striden efter ett mycket snabbt slutvarv.
– Jag trodde inte att vi skulle rå på dem, sa Hans R Strömberg när krutröken lagt sig på Romme.

Publicerad:

On Track Piraten var chanslös att svara Digital Ink i spetsstriden och fick snällt lägga sig i rygg på ledaren, som öppnade första 500 på 1.11,8. I samma skede lämnade Björn Goop andra ytter för dödens med favoriten Zenit Brick. Sedan blev det lite stiltje i loppet och varvet klockades på beskedliga 1.14,7.

Men slutvarvet skulle bjuda på både högt tempo och dramatik. På sista långsidan började Robert Bergh elda på i ledningen och in i slutsvängen hade ekipaget skaffat sig en liten lucka till Zenit Brick, samtidigt som On Track Piraten fick fritt spelrum från rygg ledaren. Björn Goop valde att vila Zenit Brick i rygg innan han gick till förnyad attack. Mitt på upploppet hade Zenit Brick kopplat ett litet grepp på ledaren, men då var det dags för On Track Piraten att kliva in i handlingen. 

Med en sylvass spurt krigade On Track Piraten ned täthästarna och vann med en hals till godo på Zenit Brick. Efter en tio-tid sista varvet gick On Track Piraten i mål på 1.12,7a/2140 meter. Belöningen var 200.000 kronor.
– Det löste sig perfekt. När Bergh drog på i ledningen och Zenit Brick hade fullt sjå att följa så fick vi luckan och sedan kunde jag vara kvar på innerspåret. De hade fått bestämma där framme och jag trodde vi skulle få svårt att rå på dem, men han var stark, sa Hans R Strömberg som möttes av ett stort jubel i vinnarcirkeln av dalapubliken.

On Track Piraten är därmed klar för finalen av Olympiatravet den 28:e april och det blir hedershästens fjärde (!) raka framträdande i storloppet.
– Det är en helt fantastisk häst och man får nypa sig i armen. Han tycker det är roligt att springa och gör inte så mycket mellan starterna. Livet är roligt för både han, mig och arbetskraften runt om kring. 

I övrigt på V75...

Silverdivisionsvinnaren Globalsatisfaction (e. Kadabra) imponerade stort. Trots tidigt avancemang fram till dödens för Ulf Ohlsson kunde den Timo Nurmos-tränade sexåringen vinna väldigt enkelt. 
– Han vann från dödens senast också, så det var inga konstigheter. Men det är inte så enkelt att vinna därifrån, konstaterade Timo Nurmos.

Enda lilla problemet var att Globalsatisfaction blev lite väl het i uppkörningen bakom bilen, men Ulf Ohlsson klarade iväg honom felfritt.
– Det är alltid lätt att hästar som blir så här het slår ihop och galopperar. Så jag fick mest bara hålla i och se till att han gick felfritt och det klarade sig på bra sätt, påpekade Ohlsson.

Det blev 150.000 kronor i förstapris, men Globalsatisfaction är fortfarande kvar i silverdivisionen. En riktigt bra silverhäst!

Ulf Ohlsson följde upp med en ny seger i Klass I-försöket (V75-6) och det var aldrig något snack med Sir Q.C som tog fjärde raka. Betrodda Lukas Zaz och Aramis Amok galopperade i starten och Ohlsson kunde runda fram till ledningen i ett tidigt skede. Efter ett jämnt 12-tempo under slutvarvet stack Sir Q.C. undan till en enkel seger med gott om krafter sparade på 1.13,7a/2140 meter.
– Han har gått fantastiskt bra på slutet och står i en spännande utveckling. Vi hade lite flyt som kunde komma fram till ledningen ganska smärtfritt och sedan blev det enkelt, sa Ohlsson.
Tränar gör Catarina Lundström. 

Hemmaekipaget Knifetown Winner med Nicklas Westerholm fick bestämma i ledningen i Bronsdivisionen via 1.17 första 1500 meterna med Aileron i dödens. Under slutvarvet blev det bra fart på tillställningen, Carl-Johan Jepson tog ut Handsome Brad i tredjespår med 800 kvar och ekipaget var framme vid täthästarna i slutsvängen. Knifetown Winner fullföljde klart godkänt men en imponerande Handsome Brad med maxbalans avgjorde relativt enkelt sista biten. Segertiden 1.14,7 efter ett mycket snabbt slutvarv av Ulf Stenströmers klassklättrare.
– Det var för dåligt tempo för att jag skulle kunna vara nöjd, men jag kunde inte köra på något annat sätt och det är ingen häst man kör fram i dödens med. Han var riktigt vass och han är jättebra för sin klass, sa segerkusken Carl-Johan Jepson.

Klass II-försöket (V75-2) blev en rumphuggen historia med galopper på flera betrodda. Fux de Lux tuggade ned ledaren Luksom från dödens, men kunde inte freda sig över upploppet mot hästarna bakifrån. Erik Adielsson serverade Djorkaeff Sisu en fin resa i andraspår och trots vissa bekymmer med travet kunde femåringen vinna ohotad före jätterysarna Captain Sisu och Ramon Dekkers. Segertiden 1.15,8/2640 meter.
– Han har lite bekymmer med tekniken mest hela vägen men har en inställning som är guld värd. Han fick koncentrera sig sista 200 meterna för att hålla ihop travet och det var inte många andetag från min sida sista hundra, säger Erik Adielsson som förtjänar plus för sin fina kuskinsats. Tränar gör Svante Båth.

V75-4, ett stolopp, bjöd på bättre underhållning och de två bästa hästarna gjorde upp segern. Ile Saint Louis hade plockat ned Calissa Rich från dödens och Diamond of'em från tillägg hade gjort grovjobbet som förstahäst i tredjespår sista 900 meterna. Med 100 kvar såg Diamond of'em "klar" ut, men Ile Saint Louis borrade ned skallen och krigade sig tillbaka till seger med ett huvud. Tiden 1.15,7/2140 meter.
– Jag trodde det skulle bli svårt att vinna, men hon kämpade bra sista biten, sa segerkusken Jorma Kontio. 

Omsättningen denna multijackpott-omgång nådde upp i 113 miljoner och det fanns drygt 70 miljoner kronor i sjurättspotten. Många fick dela på dessa pengar sedan skrällarna uteblivit. Den rätta raden blev 6-4-1-8-5-10-9 och sju rätt gav 2398 kronor, sex rätt gav 23 kronor medan det blev jackpott på femmorna. ATG beräknar att det kommer ligga runt 54 miljoner kronor i sjurättspotten på Solvallas V75-omgång nästa lördag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.