Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lyx Håleryd – i topp igen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Lyx Håleryd vid segern i sitt uttagningslopp till Stochampionatet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Stochampionatfinalisten är en vinnare igen. Efter en stark avslutning var Joakim Elfvings Lyx Håleryd först över linjen..
– Hon avgjorde på bra sätt, men vi hade långt fram och det var en bra häst i ledningen så det var först mitt på upploppet som jag kände att vi skulle vinna, sade Rikard N Skoglund.

Publicerad:

I juli slog Joakim Elfvings Lyx Håleryd (e. Scarlet Knight) igenom ordentligt när hon vann sitt uttagningslopp till Stochampionatet. I den efterföljande finalen blev hon dock oplacerad.

På söndagen var fyraåringen en vinnare igen – efter en vilsam resa i ryggar avslutade hon starkt till slut. Lyx Håleryd plockade ned ledaren Cactus och vann säkert på 1.15,1a/2140 meter. 
– Hon har mött de bästa stona i sin kull vid flera tillfällen under året. Hon var värd en seger nu. Jag körde henne i debuten och då blev det galopp. Det var bra att vi fick bakspår den här gången då hon ska gå i ryggar så länge som möjligt. Det var skapligt tempo och vi fick bra ryggar under vägen. Hon avgjorde på bra sätt, men vi hade långt fram och det var en bra häst i ledningen så det var först mitt på upploppet som jag kände att vi skulle vinna, sade Rikard N Skoglund som satt i segersulkyn.

På bara ett par steg satt Claes Sjöströms Sara Hall (e. Love You) i ledningen tillsammans med Alice Molin som körde hästen för första gången. Ekipaget körde verkligen sitt eget lopp i Eskilstuna. Med klar marginal ned till övriga fältet öppnade man första kilometern efter 1.13,2 och avståndet ned till tvåan i mål var också det stort.
– Hon blev lite väl pigg under vägen. Jag tog upp lite grann vilket kanske var dumt för hon ville verkligen springa. Jag hann tänka att nu kommer de andra till slut, men hon svarade upp när jag smackade på henne. Efter loppet blev hon jäkligt pigg så det fanns nog krafter kvar, sade Alice Molin.

Det här var Sara Halls andra seger i karriären. Hon kom i mål på 1.14,1a/1640 meter närmast före Imakethecashquick och stallkamraten Cobbys Yeaah. Claes Sjöström hade en lyckosam tävlingsdag med tre tränarsegrar. Stallet vann också med Idreamicanfly (e. Adrian Chip) som Rikard N Skoglund till seger och All Cash (e. Ready Cash). Där satt Kim Eriksson i sulkyn.

Åke Lindblom har stallformen på topp. På lördagen vann han V75 med Chapuy på Jägersro. Han hann knappt hem till Örebro och vända innan det var dags för nya tävlingar – denna gång i Eskilstuna.

Med Athos Race (e. Zola Boko) kom en ny seger – denna gång efter en stark avslutning. Den sjuårige valacken tog karriärens 14:e seger i den 39:e starten när han kom i mål på 1.16,7a/2640 meter närmast före Saga Doc och Busy Doin' Nothing.
– Hästarna är jättefina. Just den här är fantastisk när han fungerar. Han har haft mycket bekymmer, men peppar peppar så börjar det lossna igen. Jag fick kanske gå lite tidigt men kände mig tvungen till det. V i kom hem från Jägersro vid två inatt så det var tur att det var nära hit. Det har gått fantastiskt bra senaste tiden. Det är lätt att jobba då, fast det är november, sade Åke Lindblom.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS