Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mack Dragan bäst i längden

Mack Dragan har väntat på att vinna ett riktigt stort lopp.
Idag fick han äntligen göra det.
– Jag är så stolt över hästens insats och han är värd att få vinna ett stort lopp, sa Carl Johan Jepson efter segern i Örebro International.

Publicerad:

I styrkeprovet Örebro International över drygt tre varv väntade en prischeck på 400 000 kronor. Det blev ett händelserikt lopp där det såg ut som On Track Piraten skulle fixa segern in på upploppet. Carl Johan Jepson hade dock kört ett spårsålt lopp med Mack Dragan som hade det bästa spurtkrutet. Strax före linjen var han först.
–Så här bra hästar har han aldrig mött tidigare så jag visste att det krävdes att det skulle klaffa. Det var därför jag låg lite lågt innan. Vi fick ett perfekt lopp där vi fick sitta länge på innerspår. Han kändes väldigt bra och det är klart att det är stort för mig att få vinna ett sådant här lopp med honom, sa en väldigt glad Carl Johan Jepson som klappades om av ägaren och tränaren Morgan Wilhelmsson från Axevalla.
Segertiden blev 13,8/3160.

Det var många fantastiska insatser under dagen. En av dem stod Ural för i bronsdivisionen. Det blev en ursinnig inledning av loppet då Christoffer Eriksson bakom Run Ceasar Run svarade Ural och Torbjörn Jansson. Första 500 fick efter 07.0.Trots det tuffa loppet i dödens kunde Susanne Richter-tränade Ural ta sig förbi på upploppet.

Ett lopp utvändigt om ledaren blev det också för Sato med sin tränare Håkan E Johansson. Han plockade till slut enkelt ner den ledande favoriten Taiga Woodland.
– Det gick över förväntningarna. Han skötte sig verkligen bra idag. Det är en klok häst, men innan loppen är han inte så kul att hålla på med. Han kan helt plötsligt stanna när jag är ute och värmer honom. Jag var rädd att han skulle hitta på något jävelskap när vi satt i dödens på sista bortre långsidan. Men det gick bra, sa den glade åbyamatören Håkan E Johansson.

I silverdivisionen var Timo Nurmos Global Trust bara bäst. Det blev ett stökigt lopp där körande Erik Adielsson satt i kön och avvaktade innan han gick till 850 kvar och satt i ledningen 400 meter senare. Sedan var det defilering in i mål.
– Han var ruggigt bra idag. En fantastiskt bra insats, berömde Erik Adielsson som lotsade in Global Trust på tiden 11,5/2100a.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS