Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mack Dragan fullbordade staketet

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Carl Johan Jepson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Fem starter.
Fem vinster.
Fyraårige Mack Dragan är fortfarande obesegrad sedan tävlingsdebuten.

Publicerad:

På Axevalla ikväll bärgade Mack Dragan (e. Zola Boko) femte raka vinsten sedan tävlingsdebuten. Hemmaamatören Morgan Wilhelmsson har fött upp, äger och tränar fyraåringen som ledde från start till mål på 1.18,4/2.640 meter med Carl Johan Jepson.
- Han svarar när han får häst på utsidan och jag var nöjd med honom. Hästen har varit lite opolerad även om det inte syns från sidan, sade Jepson.

Som svarade för ett hattrick i V64-inledningen. Spets var också segerreceptet bakom Ulf Stenströmers duo Brando Boko (e. Conway Hall) och Biata (e. Judge Joe). För den förstnämnde handlade det om första vinsten hos Axevallatränaren i andra försöket. Biata avlade maiden i karriärens nionde start. Carl Johan Jepsons fjärde fullträff kom bakom Pernilla Eriksson-tränade Always On My Mind (e. Super Arnie) efter att sjuåringen körts på chans.

Domarna friade Caddie Icon

Det dröjde länge innan Caddie Icon (e. Love You) ropades ut som vinnare. Körande Artan Ceka chansade i tredje inner och när luckan kom in på upploppet stod sjuåringen för en fin avslutning. Han landade på 1.16,3a/2.2140 meter och det är brodern Edvin Ceka som tränar.

Nyblivne femåringen Quantum La Coste (e. Double Eagle) gjorde tävlingsdebut på bästa sätt. Thomas Dalborg pressade sig till ledningen drygt 1.400 kvar och hästen vann lätt på 1.18,6/2.140 meter.

Lärlingen Sofie Ericsson fick chansen bakom sin passhäst Chosen One (e. Ken Warkentin) och efter att ha styrt på i fjärdespår in på upploppet segade sig sjuåringen till seger på 1.15,6a/2.140 meter.
- Jag tyckte att vi hamnade fint på det och jag visste att hästen är bra, men det var i sista stegen jag kände att Chosen One skulle avgöra, sade Eriksson.
    
Hashtag One (e. Lovely Lidob) placerade Kim Eriksson i ledningen och andra raka segern kom efter att fyraåringen öppnat första varvet efter 1.20,8.
- Det är väldigt skönt med all tid jag lagt ner, sade Patrik Österberg, som tränar, har fött upp och äger fyraåringen. Dessutom är han ny marknadsassistent på Axevallatravet.

Spets och behagligt tempo var det som gällde för Mimmi Elfstrand-tränade Riverside Drive (e. Yankee Glide).
- Med det här upplägget trodde jag att hon skulle vinna lättare, men banan var för lös för hästen och hon fick inte det rätta fästet, sade körande André Eklundh.

Cindy Photo har tänt till under sadel hos Magnus Dahlén. Med Lina Renberg på ryggen fångande det sexåriga stoet in ledaren på mållinjen. Hästen står noterad för fyra vinster på åtta försök i monté.

Resultat V64

Rätt rad: 7-6-1-3-9-11
Sex rätt: 7.636 kronor
Fem rätt: 100 kronor
Fyra rätt: 13 kronor

Omsättning: 5.443.792 kronor
System: 108.121 stycken

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS