Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mack Lobell och Campbell möts igen

Foto: STALLTZ.SE
Mack Lobell och John Campbell i Elitloppet 1988. Foto: STALLTZ.SE

1988 vann John Campbell Elitloppet med Mack Lobell. På onsdags träffas duon på Solvalla igen - i samband med Jubileumspokalen och Extra V75.

Publicerad:

Huvudstadbanan rapporter på sin hemsida att Mack Lobell kommer att visas upp av John Campbell och skötare inför publiken klockan 18.45.

- Vi skänker en tacksamhetens tanke till Menhammar Stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg, som sedan tidigare hjälpt oss att övertala John att besöka Solvalla. Nu vill de gärna visa upp sin legendariska häst och det i ett sammanhang som blir svårslaget, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

Idag är Mack Lobell 30 år gammal och går ute på Ekerö. Hästen vann 1987 Hambletonian och året efter segrade han i både försök och final i Elitloppet - blott fyra år gammal.
Chuck Sylvesters häst såldes till Sverige och Mack Lobell vann Elitloppet även 1990. Då i träning hos John E Magnusson och körd av Thomas Nilsson.

John Campbell är en av tio kuskar i legendloppet på Solvalla på onsdag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.