Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnus Djuse flyttar: ”Det känns spännande”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Magnus Djuse flyttar till brodern Mattias Djuse på Hårby Gård, utanför Stockholm. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Mats E Djuse flyttade till Hudiksvall i fredags. I slutet av den här månaden drar även Magnus A Djuse söderut.
– Jag ska hyra en lägenhet på Hårby Gård hos Mattias Djuse, bekräftar ”Lill-Djuse”.

Publicerad:

Magnus och Mats Djuse hade båda ett fantastiskt 2019. De landade på 141 respektive 99 kuskvinster samt drygt 10,3 och 6,4 miljoner i inkörda pengar. Bröderna slutade nia och på 15:e plats i den allsvenska kuskligan.

Travronden har redan berättat om Mats flytt till Hudiksvall och Jan-Olov Perssons träningscamp. Nu är det också klart att Magnus drar söderut.

– Jag flyttar i slutet av januari. Det är V75 i Eskilstuna den 25 januari och där hade jag tänkt köra några hästar. Dagen efter är tanken att jag ska installera mig hos Mattias.

Hårby Gård ligger mellan Stockholm och Enköping. Magnus Djuse ser fram emot att byta Östersund mot Stockholm. Det kommer att betyda mycket positivt rent resemässigt till olika tävlingar.

– Ett flertal banor kommer att ligga inom 15 mils radie och de tar bara ungefär en timme med flyg till banor längst bort. Jag kör ju exempelvis mycket i såväl Boden som Umeå och från Östersund finns inga direktflyg dit, utan det krävs istället många mil i bilen. Nu blir det betydligt enklare, berättar Magnus.

Han ser också fram emot att få köra fina unghästar hos sin äldre bror de dagar tillfälle ges. Och dessutom förstås även lopp.

– Mattias har under flera år haft fina unghästframgångar, men nu ser det ännu bättre ut. Det finns runt 40 tvååringar på gården och då är det dessutom väldigt välstammade individer. Så det känns spännande och blir lite av en nytändning för mig.

Magnus understryker att han inte kommer att banta på tävlandet, utan bara vara med och köra fort hos Mattias när tävlingsprogrammet medger detta.

– Jag har på sistone ofta fått köra hästar åt Mattias även i lopp när han själv stått över. Vi har inte bestämt något mera vad gäller den biten, men jag hoppas förstås att det i alla fall inte blir mindre av den varan.

Efter dagens lunchtävlingar i Skellefteå gick Magnus Djuse via en dubbelseger upp i topp i årets allsvenska kuskliga, närmast följd av Mats Djuse! De har inlett med sex respektive fem segrar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS